Украинските сили нанесоха нов удар тази нощ по стратегически важния

...
Украинските сили нанесоха нов удар тази нощ по стратегически важния
Коментари Харесай

Украйна нанесе нов удар по стратегически мост в град Херсон


Украинските сили нанесоха нов удар тази нощ по стратегически значимия Антоновски мост в Херсон, окупиран от съветската войска. Това оповестиха управляващите в Киев, представени от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6562
" Каква нощ за окупаторите на Херсонска област. Удари в зоната на Антоновски мост ", написа във Facebook членът на регионалния съвет на Херсонска област Сергий Хлан. 

Ударите бяха доказани и от говорителката на южното командване на украинските сили Наталия Гуменюк. " Обстрелът, върху който се фокусирахме през последните дни, дава резултат. Ударите са обилни както по Антоновския, по този начин и по Каховския мост ", съобщи тя по украинската телевизия.

Антоновският мост, ситуиран в предградие на Херсон, е стратегически значим за превоза на доставки, защото е единственият, който свързва града, ситуиран на южния бряг на река Днепър, с останалата част от Херсонска област. Антоновският мост към този момент беше отчасти опустошен при обстрел на 27 юли, което принуди съветската войска да премисли логистичните си вериги и да инсталира преносими понтонни мостове през реката.

Херсон, основният град на Херсонска област, се намира единствено на няколко километра от фронта, където украинските сили от няколко седмици водят контраатака за да си върнат територии, завзети от Русия в първите дни на нашествието в Украйна.

Освен от огромно значение за украинското земеделие Херсонска област е стратегически значима и поради това, че е гранична с Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година С окупацията на региона Русия съумя да направи сухопътна връзка сред нея, Крим и други окупирани украински области.

Окупационните съветски управляващи възнамеряват провеждането на референдуми за анексиране към Русия на Херсонска и прилежащата ѝ Запорожска област, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР