Украинските опити за контранастъпление в Запорожието се засилиха, но в

...
Украинските опити за контранастъпление в Запорожието се засилиха, но в
Коментари Харесай

Путин: Всички опити за контранастъпление на украинските въоръжени сили се провалиха

Украинските опити за контранастъпление в Запорожието се ускориха, само че в нито една част на фронта в това направление, където през последните дни бойните дейности се активизираха, Въоръжените сили на Украйна нямаха триумф. Това сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин пред съветската телевизия в границите на срещата на върха " Русия-Африка ", представен от ТАСС, Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В нито един сектор на бойните дейности съперникът нямаше триумф, всички опити за контранастъпление бяха спрени, съперникът бе отхвърлен, понясайки огромни загуби ", акцентира Путин.

Украинските военни се пробваха през днешния ден да си приберат изоставената развалена техника, ранените и телата на починалите, които " през вчерашния ден оставиха на бойното поле ", само че бяха разпръснати от съветските войски ", сподели съветският президент и добави, че в сряда е имало съществени боеве.

Според него така наречен широкомащабно контранастъпление е почнало на 4 юни, „ това е явен факт “ и това се потвърждава, наред с другото, с потреблението на стратегическите запаси на Въоръжените сили на Украйна.

" Що се отнася до последните дни, да, в действителност, ние удостоверяваме, че военните дейности са се засилили, и то доста. Основните конфликти се състояха в посоката, както се споделя на Запад, на главната, съществена офанзива - в Запорожка посока “, разяснява Путин.

По думите му, в сряда е имало съществени боеве в зоната на отговорност на 810-та бригада морска пехота на Черноморския флот и 71-ви полк от 42-ра дивизия на 58-ма войска на Южния боен окръг, като съветските бойци са посочили най-хубавото образци за всеобщ подвиг.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР