Украинските националисти държат чужди граждани за заложници. Не, те не

...
Украинските националисти държат чужди граждани за заложници. Не, те не
Коментари Харесай

Захарова за българските моряци от Царевна: Русия ги освободи, а страната им наказва нас

Украинските националисти държат непознати жители за заложници. Не, те не са пандизчии. Това са заложници. Без да се интересуват от интернационалното филантропично право, те употребяват като " човешки щит " ​​не единствено цивилни на Украйна, само че и чужденци. Сега тези непознати жители сами ще могат да опишат за " най-хубавите практики " на " Азов-ците ".

Това написа представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в " Телеграм ". Коментарът ѝ бе във връзка на българските моряци,

Въпреки многодневната обсада на два цивилен (подчертавам тази дума) съдилища, от един от тях - плавателния съд " Царевна " под флага на България, бяха евакуирани 14 жители на страната и един украинец. Къде мислите, че е отведен мирният екипаж на кораба от Мариупол? До Лвов или Киев? Не, в Донецк, откъдето след това ще заминат за родината си, както разгласи българският министър председател Кирил Петков, написа още Захарова.
 Моряците ни от „ Царевна “ са в сигурност, само че не споделят къде
Моряците ни от „ Царевна “ са в сигурност, само че не споделят къде

Това препотвърди и началникът на защитата

Сега членовете на фамилиите на българите, с помощта на дейностите на съветските и донецките въоръжени сили, ще се завърнат наред вкъщи. И евентуално те ще имат въпроси към своето управление: за какво санкционира тези, които ги избавиха, а поддържа украинците, които заплашват живота и здравето им, написа още тя.

Припомняме, в Черно море поради военните дейности в продължение на месец бяха блокирани два кораба с български екипаж, като точно " Царевна " се намираше в центъра на бойните дейности - на пристанището в Мариупол.

На 13 април част от екипажа на " Царевна " беше евакуиран.
 Първи фрагменти с евакуираните българи от „ Царевна”
Първи фрагменти с евакуираните българи от „ Царевна ”

Всички сме добре, евакуираме се и скоро ще си бъдем у дома, споделя Веселин Славчев

Единствено, което се знаеше е, че 14-те българи и един украинец, ще се насочат към Донецк, което по пътя на логиката значи, че в евакуацията вземат участие сили на Донецката национална република, а не на украинската страна. Информация и фотоси пък разгласява в Telegram вторият помощник-капитан на кораба Веселин Славче

На 14 април, съветският дипломат Елеонора Митрофанова съобщи, че непрекъснато се следи обстановката към избавяне .

Днес министърът на превоза Николай Събев съобщи, че непрекърнато поддържа връзка с капитан Даниел Стефанов. Ситуацията е изключително сложна , не можем да приказваме обществено за това, което е било планувано, даже и аз не знаех много от детайлите, в случай че има военна интервенция би трябвало да се резервира военната загадка. Искам да потвърдя, че от страна на премиера са осъществени предварителни дейности да бъдат изведени моряците, за съответния ден нямам информация. Относно кораба " Рожен " обстановката е спокойна, самодейност на премиера е да бъдат върнати моряците, сподели още Николай Събев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР