Украинските екипажи за противовъздушна отбрана разчитат на по-нови и по-добри

...
Украинските екипажи за противовъздушна отбрана разчитат на по-нови и по-добри
Коментари Харесай

С по-модерна ПВО Украйна се готви за нови руски атаки през зимата

Украинските екипажи за противовъздушна защита разчитат на по-нови и по-добри оръжейни системи , с цел да предотвратят нова съветска офанзива против електропреносната мрежа през зимата, предава " Ройтерс ".

Почти половината от енергийната система на Украйна  , когато Москва порази електроцентрали и трансформатори с крилати ракети и ирански дронове Шахед, оставяйки милиони хора без електричество.

Заплахата от офанзиви против електропреносната мрежа остава сериозна след известията, че Москва е основала .

Вадим Скибицки, чиновник на украинското разузнаване, сподели предходната седмица, че Москва може да стартира да употребява повече Шахеди заедно с ракети, с цел да обърка противовъздушната защита на Украйна, като показа огромен набор от разнообразни цели.

Скибицки сподели, че съветските офанзиви против енергийната инфраструктура могат да стартират в края на септември или началото на октомври.

Но по-голямата част от вредите от предходната зима са поправени и Киев укрепи противовъздушната си защита, в това число с неотдавна дарени - елегантни зелени кули, инсталирани върху шасито на военен танк.

Военните споделят, че една такава система е свалила пет Шахеда от първото си потребление преди месец - 100% триумф.
 За девет свалени шахеда рапортува Украйна, ракети удариха Харков
За девет свалени шахеда рапортува Украйна, ракети удариха Харков

Не се оповестява къде е " кацнал " десетия дрон, който не е свален

" Разбираме, че врагът не се е отказал от незаконните си планове да удари сериозни инфраструктурни обекти и да нанесе вреди на Украйна и нейната стопанска система ", сподели военачалник Сергей Наиев, пълководец на Обединените сили на въоръжените сили, пред Ройтерс в северния регион на Житомир.

" Имахме по-малко системи предходната зима. Сега ни бяха дадени повече и успеваемостта ще бъде по-добра " , сподели той, до момента в който посещаваше района, с цел да раздаде медали.

Шахедите се правят оценка от военни анализатори на към 20 000 $ за численост , само че доставените от Запада ракети за противовъздушна защита, които Киев употребява предходната зима, костват неведнъж повече.

Наиев сподели, че един изстрел, изстрелян от зенитни оръдия Gepard, коства по-малко от 1000 $ , което ги прави по-рентабилни.

Всеки Gepard има радар с ефикасен радиус от 12 км. Украйна няма задоволително, с цел да покрие цялата си територия, само че Наиев сподели, че картечниците с огромен диаметър, като създадените в Съединени американски щати M2 Browning, са помогнали за запълването на празнините.

Антон, член на екипажа, виновен за намирането на цели, описа за вълнението, когато екипажът смъкна дронове по време на две нощни офанзиви през август.

" Адреналин, прочувствено претоварване... не може да се съобщи с думи " , сподели той. " Не сме уплашени. Това ни кара да работим старателно и да унищожаваме цели в украинското небе. "
 НАТО: Няма доказателства за умишлена офанзива на Русия против Румъния
НАТО: Няма доказателства за умишлена офанзива на Русия против Румъния

Алиансът чака резултатите от настоящото разследване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР