Украински депутат разкри, че темата за НАТО дразнела американските елитиЛипсата

...
Украински депутат разкри, че темата за НАТО дразнела американските елитиЛипсата
Коментари Харесай

Орбан блокира преговорите за еврочленство на Киев

Украински народен представител разкри, че тематиката за НАТО дразнела американските елити
Липсата на консенсус в Европейски Съюз била явна

Виктор Орбан изиска на срещата на върха на водачите на Европейския съюз идната седмица да се избегне каквото и да е решение за започване на договаряния за участие на Украйна, заяви “Ройтерс ”.

Унгарският министър председател засяга рекомендация на Европейската комисия от ноември, с която тя счита, че Киев като цяло е подготвен за старт на договарянията, като има да извърши още няколко уговорката със период до март 2024 година

Орбан сложи настояването си в писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, в което се споделя, че Европейски Съюз не би трябвало да трансформира и бюджета си, с цел да обезпечи в допълнение 50 милиарда евро за военна, финансова и икономическа помощ за Украйна до 2027 година

“С почитание ви приканвам да не каните Европейския съвет да вземе решение по тези въпроси през декември, защото очевидната липса на консенсус неизбежно ще докара до неуспех. Европейският съвет би трябвало да избегне този контрапродуктивен сюжет в името на единството, нашето най-важно преимущество ”, показва водачът на “Фидес ”.

Същевременно депутатът от Върховната рада на Украйна Алексей Гончаренко съобщи, представен от локалните издания, че Украйна би трябвало да се помири с обстоятелството, че няма да стане член на НАТО през 2024 година Според него държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен “не предлага ” на европейските съдружници да беседват с Киев за присъединение към алианса.

“Във Вашингтон няколко източника ми потвърдиха, че Блинкен е споделил на европейците да спрат да приказват с Украйна за НАТО. Темата за НАТО нервира американските елити ”, написа той в Телеграм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР