Украинската национална служба за киберсигурност съобщи, че сайтовете на украинското

...
Украинската национална служба за киберсигурност съобщи, че сайтовете на украинското
Коментари Харесай

Хакери удариха сайтовете на украинското министерство на отбраната, на въоръжените сили и на 2 банки

Украинската национална работа за киберсигурност заяви, че уеб страниците на украинското министерство на защитата, на въоръжените сили, както и на държавните банки " Приватбанк " и " Ощадбанк " са подложени на хакерски офанзиви, съобщи ТАСС.

" През последните часове " Приватбанк " е подложена на масирана DDoS-атака ". Има проблеми и при зареждането на уеб страницата на " Ощадбанк ", заяви службата на страницата си във Facebook.

" Бяха атакувани даже и уеб страниците на министерството на защитата и на въоръжените сили. Не е изключено агресорът да се е ориентирал към тактиката на нанасяне на по-дребни вреди ", се споделя още в известието.

Службата за киберсигурност посочи, че обект на офанзивата против " Приватбанк " е било приложението за интернет банкиране " Приват24 " и услугите му са недостъпни за потребителите. От банката оповестиха, че няма никаква заплаха за парите на вложителите.
свързани новини6922преди 16 часа
ТАСС отбелязва, че службата за киберсигурност на Киев не упреква директно Русия, само че загатва, че Москва може да е забъркана. Според украинските закони и по думите на публични представители на властта в Киев Русия публично е оповестена за " агресор ". През януари 2015 г Върховната Рада одобри разпореждане, с което разгласи Русия за страна-агресор ". Москва неведнъж е отхвърляла тези обвинявания на Киев.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР