Украинската армия е изправена пред критичен недостиг на пехота, което

...
Украинската армия е изправена пред критичен недостиг на пехота, което
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Украинските части на фронта алармират за остър недостиг на войници

Украинската войска е изправена пред сериозен дефицит на пехота, което се отразява на морала, до момента в който Русия ускорява офанзивите си на Изрок. Войниците и командирите оповестяват за сериозен недостиг на личен състав, като някои елементи имат по-малко от четвърт от нужния брой пехотинци, написа " Вашингтон пост " (The Washington Post).

 

Недостигът на жива мощ води до нескончаем престой в зоната на бойни дейности, безсилие и понижена отбрана против съветския прогрес.

В изявленията от другата страна на фронтовата линия през последните дни близо дузина бойци и командири описват пред американското издание, че дефицитът на личен състав е най-критичният им проблем в този момент, защото Русия си е възвърнала офанзивната самодейност на бойното поле и ускорява офанзивите си.

 

Командир на батальон в механизирана бригада, която се бие в Източна Украйна, споделя, че неговата част сега разполага с по-малко от 40 пехотинци - бойците, ситуирани в окопите на предната линия, които удържат съветските офанзиви. " Един изцяло снабден батальон ще има повече от 200 ", прецизира той.

 

Друг пълководец на пехотен батальон от друга бригада удостоверява, че и неговата част е в сходно състояние.

 

Залужни е споделил на Зеленски, че ВСУ се нуждаят от близо 500 000 нови бойци, съгласно два източника на " Вашингтон пост ", осведомени с въпроса, само че президентът отхвърлиl тази цифрао. Зеленски желае повече пояснения от военното управление за какво са нужни толкоз доста хора и също по този начин изразил угриженост за това по какъв начин Киев ще им заплаща.

Александър, пълководец на батальон, споделя пред медията, че ротите в неговата част са приблизително окомплектовани с към 35% от планувания щат.

 

Запитан какъв брой нови бойци е получил - без тези, които са се върнали след пострадвания - Александър споделя, че в неговия батальон са пристигнали петима души през последните пет месеца. Той и други командири се оплакват, че новобранците нормално са зле подготвени, а това основава алтернатива дали да бъдат изпратени неотложно на бойното поле, защото подкрепленията са толкоз нужни, макар че има възможност да бъдат ранени или убити.

 

„ В основата на всичко е неналичието на хора “, споделя Александър.

" Къде отиваме? Не знам “, прибавя той. „ Няма позитивна вероятност. Абсолютно никаква. Ще приключи с доста гибел, световен неуспех. И най-вероятно, съгласно мен, фронтът ще се срине някъде, както се случи с врага през 2022 година при Харков ".

 

Украинският парламент е в развой на преразглеждане на проектозакон за мобилизацията, който ще понижи минималната наборна възраст от 27 на 25 години. Но депутатите, работещи по законопроекта, и бойците признават, че Киев не е съумял да изясни на обществеността за какво изпращането на повече хора на фронта е належащо.

От Киев признали за " трагична обстановка " на фронта пред външния министър на Полша

 

Властите в Киев са признали, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се намират в извънредно тежко състояние на фронта поради дефицита на снаряди и голямото предимство на Русия в артилерията, съобщи министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски в изявление пред TVP Info, представен от " Фокус ".

 

" Това е трагична обстановка. Украйна има дефицит на муниции. Когато бях в Киев, ясно ми обясниха какъв брой огромна е разликата в ударната мощност на съветската и украинската войска ", означи той.

 

Сикорски също акцентира, че връщането на Доналд Тръмп на президентския пост в Съединени американски щати в допълнение ще усложни обстановката за Украйна заради вероятността от цялостен отвод от финансиране на Киев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР