Ужасно заболяване като рака може да се предаде генетично, казват

...
Ужасно заболяване като рака може да се предаде генетично, казват
Коментари Харесай

Откриха кои видове рак се наследяват

Ужасно заболяване като рака може да се съобщи генетично, споделят експертите. Лошата приемственост е причина за не повече от 10% от всички онкологични случаи.
Независимо от това, има хора, на които гените безусловно не оставят никакъв късмет. Рискът от развиване на рак с избрани разновидности е близо 100%.
Всеки ден учените научават още доста за вариации на гени, които могат доста да усилят риска от развиване на избран тип рак. Например, приблизително за човек рискът от развиване на рак на стомаха е част от %, само че в случай че има единствено една разновидност в избран ген, този риск може да се усили до 70%.

Според специалисти наследствеността предизвиква почти 5-10% от всички случаи на рак. Най-често " ракът в фамилията " се развива в млада възраст, до 40 години. Онкологията при децата, в противен случай, не е постоянно обвързвана с наследствеността.
Сред " фамилните " типове рак се разграничават две съществени групи - болести на репродуктивната система, да вземем за пример, млечната жлеза, яйчниците и тестисите, както и тумори на храносмилателната система: вътрешности, панкреас, написа.
Смята се, че " генетичният рак " се развива без въздействието на други фактори, само че учените считат, че това не е по този начин - роля играят неприятните привички, екологията, храненето, физическата интензивност.
 
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР