Уимбълдън, първи кръгНовак Джокович – Сону Куон 6-3, 3-6, 6-3,

...
Уимбълдън, първи кръгНовак Джокович – Сону Куон 6-3, 3-6, 6-3,
Коментари Харесай

Старт с победа в четири сета и пореден рекорд за Джокович


Уимбълдън, първи кръг
Новак Джокович – Сону Куон 6-3, 3-6, 6-3, 6-4


Новак Джокович започва присъединяване си на Уимбълдън 2022 по този начин, както го направи и година по-рано – с победа в четири сета. В първия дуел на Централния корт поставеният под №1 се оправи със съпротивата на Сону Куон след 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

Сърбинът сигурно не показва най-хубавото си равнище, само че заслуга за това имаше и противникът му, който бе равносилен на шампионка от 2021-а в огромни интервали от мача.

Доказателство по тази причина е фактът, че кореецът приключи с 31 уинъра и 26 непредизвикани неточности по отношение на 30 печеливши удари и 29 неточности на любимеца. Куон миксираше играта си с хубави къси и с подсечени топки към форхенда на Джокович, което на моменти носеше триумф.

И до момента в който сърбинът като че ли не успяваше да напипа напълно ритъма в размените от дъното на корта, то сервисът бе най-позитивният съставен елемент в играта му. Той донесе 14 аса и му обезпечи 85% извоювани точки на първи сервис като в това време осъществя 4 от 8-те си благоприятни условия за пробив.

На мрежата Новак също не бе изцяло безапелационен, само че в последна сметка това не му попречи да завоюва след 2 часа и 27 минути на корта. Във втори кръг той чака спечелилия от мача сред Танаси Кокинакис и Камил Майхжак.

„ Радвам се, че още веднъж съм тук. Винаги е голямо наслаждение и чест да играя на Централния корт. Поздравления за Куон. Винаги е мъчно да започнеш подобен шампионат, когато не си играл подготвителни съревнования. Особено когато от другата страна е толкоз можещ тенисист като Куон. Трябваше да намеря верните способи да играя против него. Това е едно положително начало. Благодаря на всички за поддръжката “, разяснява спечелилия след мача.

Това е победа №80 за Джокович на Уимбълдън. Така той записва следващ връх, трансформирайки се в първия тенисист с най-малко 80 триумфа на всеки един от шампионатите от Големия шлем. „ Запазвам пристрастеността, упоритостта си. Нещата се трансформираха доста в последните години, само че не съм изгубил пламъка си. “

От самото начало международният №81 показва, че дуелът няма да бъде по никакъв начин елементарен за 20-кратния първенец от Големия шлем. Кореецът проби първи за 2-1 и съумя да затвърди пробива гейм по-късно. Все отново Джокович съумя да реагира уместно и до края на сета не загуби нито един гейм.

Втората част още веднъж стартира мъчно за сърбина, който позволи пробив на 0 в четвъртия гейм. Веднага по-късно имаше три поредни шанса за рибрейк, които Куон съумя да отрази с превъзходна игра, с цел да поведе с 4-1. До края на сета кореецът не трепна и по този начин за първи път взе сет против именития си противник.

И в третия сет Джокович не съумя да поеме ранно преимущество като трябваше да отразява късмет за пробив в петия гейм. Единственият слаб сервис гейм на Куон пристигна в комфортен за противника му миг – пробивът за 5-3 даде късмет на №1 в схемата да сервира за сета и той не сбърка.

След избавени шансове за пробив и от двамата при започване на четвъртата част Новак реализира пробив на 0 за 3-2, а до края на дуела не загуби нито точка на сервис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР