От началото на годината в страната са регистрирани 1170 случая

...
От началото на годината в страната са регистрирани 1170 случая
Коментари Харесай

1170 случая на коклюш в България от началото на годината

От началото на годината в страната са регистрирани 1170 случая на коклюш. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. През последната отчетна седмица – до 19 май, са регистрирани 185 случая на коклюш. За същия интервал на предходната година от месец януари до май случаите на коклюш са четири.

От 7 май с направени нормативни промени се даде опция бебетата да бъдат ваксинират против коклюш при навършване на шестседмична възраст вместо при навършване на двумесечна възраст. Ваксинирането е наложително и гратис .

Имунизация против коклюш с комбинирана ваксина против дифтерия, тетанус и коклюш с понижено антигенно наличие е целесъобразно за родените преди 1 януари 2008 година, на които не е прилагана ваксина против коклюш през последните 5-10 години; за пасивна отбрана против коклюш в ранна детска възраст посредством имунизация на майката през интервала от 27-а до 36-а гестационна седмица на бременността; за възрастни лица, които са в непосредствен контакт с кърмачета до 12-месечна възраст . Ваксинирането на бременни през интервала от 27-а до 36-а гестационна седмица на бременността също е гратис.

Имотен специалист: Ако има балон на пазара, той е при старите панелки

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР