Уилям Карлсон отбеляза два гола и асистенция за Вегас Голдън

...
Уилям Карлсон отбеляза два гола и асистенция за Вегас Голдън
Коментари Харесай

Вегас Голдън Найтс помете Далас и ще спори за Купа Стенли

Уилям Карлсон означи два гола и асистенция за Вегас Голдън Найс, които се класираха за финала на Купа “Стенли ” за първи от 2018 година след разгромна победа с 6:0 против Далас Старс в шестия мач от плейофната серия за купата в Западната конференция на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

“Страхотно е чувството да си на край. Наоколо има доста усмивки и благополучие ”, съобщи Карлсон след триумфа.

Вегас загуби предходните два мача от серията, само че в този не остави подозрение в превъзходството си, като наниза 3 шайби още в първата третина и до края тотално господства.

В борбата за шампионския трофей Голдън Найтс ще се изправят против Флорида Пантерс, които надвиха над Каролина Хърикейнс във финала на Изток. Мач №1 ще бъде в Лас Вегас в събота.

“Те са в действителност добър тим. В страхотна форма са, имат някои положителни играчи в предни позиции, а вратарят им е класа, тъй че ще ни е мъчно против тях. Наясно сме, че бъде здрава борба, само че ние ще бъдем подготвени за нея ”, съобщи нападателят на Вегас Джак Айхел.

???? Respect on a hard-fought series????
— z - Vegas Golden Knights (@GoldenKnights)

Адин Хил направи 23 спасявания, а Кийгън Колесар, Майкъл Амадио и Уилям Кериър и Джонатан Марчесо прибавиха по едно попадение за “Златните рицари ”, които завоюваха финалната серия на Запад с 4-2.

“Това несъмнено бе най-хубавият ни мач в плейофите и той пристигна в точния миг. Ако продължим да играем по този начин, мъчно някой ще ни победи ”, разяснява треньорът на Вегас Брус Касиди.

Джейк Йотингер направи 23 спасявания за Старс.

“Поставихме Йотингер в сложна обстановка. Няма по какъв начин да желаеме от него да завоюва този мач самичък. Искахме ужасно доста от него този сезон и мисля, че той направи демонски добра акция. Той беше нашият гръбнак през цялата година. Чувствам се зле, че сезонът завършва по този начин за него, тъй като той не го заслужаваше поради метода по който игра този сезон ”, съобщи треньорът на Далас Питър Дебур.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР