Уфолози пратиха местността Побитите камъни край Варна на Марс. Българските

...
Уфолози пратиха местността Побитите камъни край Варна на Марс. Българските
Коментари Харесай

Уфолози пратиха Побитите камъни на Марс

Уфолози пратиха местността Побитите камъни край Варна на Марс. Българските скални образования с причудливи форми попаднаха в основата на тайна доктрина, развихрила се в последните седмици в обществените мрежи, разкри организация Ройтерс.

В разнообразни фейсбук групи с десетки хиляди почитатели са качени изображения от Побитите камъни, в които се твърди, че това е „ фотография на Марс от НАСА “.

Постовете съдържат две изображения на скалната групировка в България, едното от които е фотошопирано в алено, с цел да прилича повърхността на Марс. Обработената с фотошоп фотография е обозначена с текст, в който се твърди, че е „ Оригинална фотография на НАСА на Марс “.

Проверка на Ройтерс обаче не открива такава фотография нито на уеб страницата на НАСА, нито в нейните платформи в обществените мрежи. От Американската галактическа организация са пратили и мейл, в който отхвърлят изказванията, че предишното през фотошоп изображение е тяхна „ фотография на Марс “.

След обявата на Ройтерс в множеството фейсбук групи, в които се появява фотографията, към този момент има публично предизвестие към потребителите, че това е подправена информация.

Намиращата се на 20 километра от Варна околност Побити камъни е един от естествените явления у нас. Има разнообразни теории за произхода на скалните образования с причудливи форми и височина 5-7 метра, изглеждащи като побити в пясъка.

Едно от догатките е, че местността, в която се намират, в миналото е била на дъното на море. Днес това е една от двете естествено образувани пустини в Европа. От 1937 година е оповестена за естествена забележителност, а от 1995 година и за предпазена околност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР