Уелс… голф… Мадрид! В този ред. Фразата, която официално отписа

...
Уелс… голф… Мадрид! В този ред. Фразата, която официално отписа
Коментари Харесай

Уелс, голф, Мадрид - Гарет Бейл

Уелс… голф… Мадрид! В този ред. Фразата, която публично отписа Гарет Бейл от любимците из трибуните на „ Сантиаго Бернабеу”. И евентуално го прати в Лондон, с цел да се завърне в Тотнъм. Макар и на нов стадион, само че с добре позната емблема на гърдите. Мнозина дефинираха сезона му чартърен при „ шпорите” като неуспех. Но дали са прави? Голове в 4 шампионата, в това число 11 във Висшата лига и попадение на всеки 84 минути в най-силното състезание в света. Звучи ли ви това като неуспех? На Райън Гигс и Роб Пейдж сигурно не! Защото редът беше ясно задаен от Гарет – Уелс е преди всичко! Защото на Евро 2020-та един от най-скъпите футболисти в историята на футбола записа 93-тия си мач с екипа на „ драконите” и стегна на лявата си ръка капитанската лента против Швейцария. Засега наричаният в Испания „ Оръдието” остава с 33 гола за родината, само че барутът влевия му крайник е зареден и чака искрата, с която да изстреля снаряд към съперника. Дали Турция, дали Италия, дали някой в елиминационната фаза… европейско състезание без гол от Гарет Бейл е чужд сюжет.

В дебюта си на сходен конгрес 31-годишният футболист избродира 3 гола в 6-те мача на Уелс и единствен Свети Антоан Гризман го изпревари по този индикатор. Чухте вярно! 6 мача! От групата фаза чак до полуфиналите и бронз още при първото присъединяване на страната на Евро финали! Няма подозрение, че тъкмо Гарет заслужи този орден най-вече, строго подпомаган от Аарън Рамзи, Хал Робсън-Кану, Джо Алън, Ашли Уилямс и всички останали избраници на Крис Колман.

Началото на Евро 2020-та не беше положително. Нито за Уелс, нито за Бейл. Все отново „ драконите” разсъниха позаспалата си през първото полувреме мощ и полетяха към точката с помощта на мощта във въздуха на Кийфър Муур. А идващият противник, въпреки изгубил с 0:3 безусловно на старта на шампионата, няма да бъде елементарен – Турция в Баку! Цифрите го демонстрират. Някога струващия 100 млн. Гарет Бейл сега има пазарна стойност от 18 млн. евро, само че все пак общия общ брой на Уелс по този индикатор е скромните 173 млн. евро. Ако си мислите, че в епитета „ скромен” е включена подигравка, въобще не е по този начин. Островитяните са 20-ти по този индикатор от общо 24 отбора на шампионата.

В цялостен прорез с това играчите на Шенол Гюнеш попадат в топ 10 и са оценени близо два по-добре от уелсците – 325 млн. Турците са най-младият тим на шампионата и това е част от обяснението. Но по-малката. По-голямата е, че Гюнеш е селектирал голям гений.

Проблемите за Уелс не стопират дотук. На стадиона в Баку Турция ще играе пред лична аудитория. Азери и турци назовават себе си „ братя”, а уелската преса спекулира, че привържените на двата тима ще са в параленост 30 хиляди към 400. И тук лидерските качества на Бейл още веднъж излязоха напред след думите, че възприятието на посетител в мача ще въодушеви тима. Всъщност точното определение на капитана за тима тази вечер бе… „ безмилостен”. Точно подобен очакаме да бъде и Гарет. А след попадение да ни покаже непокътнатата си марка – “eleven of hearts”, която му донесе насладата от 10-ки голове и милиони в банковата сметка…
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР