УЕФА ще въведе специална схема за възстановяване за привържениците, които

...
УЕФА ще въведе специална схема за възстановяване за привържениците, които
Коментари Харесай

УЕФА компенсира феновете на Ливърпул от финала в Шампионската лига

УЕФА ще вкара специфична скица за възобновяване за последователите, които бяха най-сериозни наранени при влизането на стадион „ Стад дьо Франс “ за финала на Шампионската лига на 28 май предходната година.

Припомняме, че ентусиастите на „ алените “ имаха съществени проблеми с достъпа до стадиона във френската столица за конфликта с Реал Мадрид, изгубен от мърсисайдци с 0:1. Първоначално точно те бяха упрекнати за безредиците и хаоса преди първия съдийски сигнал, който закъсня с повече от половин час, само че след това стана ясно, че уредниците са с съществена виновност.

Върнати назад средства ще бъдат налични за всички почитатели с пропуски за входове A, B, C, X, Y и Z, където се случиха най-неприятните подиуми. В добавка, всички ентусиасти, които съгласно данните за надзор на достъпа не влезнали на стадиона до 22:00 часа българско време (първонално планувания начален час), или които не съумели въобще в оборудването, ще получат отплата. Накрая, УЕФА ще предложи възобновяване на суми на всички почитатели, закупили билети за досегаемост дружно с тези на техните придружители.

„ Взехме под внимание голям брой отзиви и гледни точки, изказани както обществено, по този начин и персонално, и считаме, че сме измислили скица, която е изчерпателна и обективна. Оценяваме приноса от фенските организации на Ливърпул Spirit of Shankly (SoS) и Liverpool Disabled Supporters Association (LDSA), както и отворения и транспарантен разговор по време на този интервал. Осъзнаваме отрицателните прекарвания на тези последователи в деня на мача и с тази скица ще компенсираме почитателите, които са си купили билети и които били наранени най-вече от компликациите при достъпа до стадиона “, разяснява генералният секретар на Европейската централа Теодор Теодоридис.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР