УЕФА наказа Сърбия с един мач без публика и наложи

...
УЕФА наказа Сърбия с един мач без публика и наложи
Коментари Харесай

УЕФА наказа Сърбия и Черна гора за мачовете с България

УЕФА наказа Сърбия с един мач без аудитория и наложи санкция на Футболната федерация на страната от 50 000 евро, както и възбрана за продажба на билети за идващото посещение против България (20 юни) в европейските квалификации, оповестиха от УЕФА.

Санкциите са наложени поради обидни викания от публиката на етническа основа по време на срещата сред Черна гора и Сърбия (0:2) на 27 март в Подгорица.

Сърбия ще изтърпи санкцията  за мач пред празни трибуни на 7 септември, когато посреща Унгария в група G от квалификациите за Европейското състезание.

УЕФА съобщи, че е задействана условна присъда за Сърбия поради предходни дискриминационни прояви на почитатели в мач от Лигата на нациите предходната година.

С 20 000 евро беше санкциониран Футболният съюз на Черна гора, който ще би трябвало да затвори част от стадиона си в Подгорица за мача с България (10 септември).

След два кръга в група G Сърбия води с шест точки, Унгария е втори с три точки (един мач), а Черна гора е трети с три точки след два мача.

УЕФА също по този начин наложи санкции на футболните асоциации на Полша и Румъния за расизъм и дискриминация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР