Уеб сайтът на Народното събрание не работи. Предполагаемата причина е

...
Уеб сайтът на Народното събрание не работи. Предполагаемата причина е
Коментари Харесай

Руски хакери удариха сайта на парламента, ето подробности за атаката

Уеб уеб сайтът на Народното събрание не работи. Предполагаемата причина е съветска хакерска атака от вид Distributed Denial of Service (DDoS). Такава информация популяризира в обществените мрежи депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Ивайло Мирчев, базирайки се на съветски Телеграм канал.

При опит за зареждане уеб сайтът на Народното събрание към този момент се зарежда, въпреки и мъчно.
-->
Според цитираната обява в Телеграм канала, повода за офанзивата е решението на България да даде 100 единици бронирана техника на Украйна.

Какво съставляват DDoS офанзивите?

Разпределената офанзива за отвод на услуга (DDoS) е ориентирана към уеб уеб сайтове и сървъри, като прекъсва мрежовите услуги. DDoS офанзивата се пробва да изчерпи ресурсите на приложението. Извършителите зад тези офанзиви наводняват даден уебсайт с подправен трафик, което води до неприятна функционалност на уеб страницата или до цялостното му прекосяване офлайн.

Как работят DDoS офанзивите

По време на DDoS офанзива, поредност от ботове, или ботмрежа, наводнява уеб уебсайт или услуга с HTTP поръчки и трафик. По създание голям брой компютри нападат един компютър по време на офанзива, като избутват законните консуматори. В резултат на това услугата може да бъде забавена или прекратена по различен метод за избран интервал от време, съгласно пояснение на Microsoft.

Възможно е хакерите също да могат да обхванат във база данни по време на офанзива, като получат достъп до всевъзможен тип сензитивна информация. DDoS офанзивите могат да употребяват уязвимости в отбраната и да бъдат ориентирани към всяка последна точка, която е налична обществено, посредством интернет.

Атаките с отвод на услуга могат да траят часове или даже дни. Тези киберзаплахи могат също да причинят голям брой спирания по време на една само офанзива. Както персоналните, по този начин и служебните устройства са техен обект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР