Удържам на натиск и пазя демокрацията. Доказал съм го неведнъж

...
Удържам на натиск и пазя демокрацията. Доказал съм го неведнъж
Коментари Харесай

Кошлуков: Устоявам на натиск, ще пазя демокрацията и в БНТ

Удържам на напън и вардя демокрацията. Доказал съм го нееднократно в кариерата си. Ако бъда определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия, ще подсигурявам цялостна публицистична и продуцентска самостоятелност.

Това съобщи на няколко пъти по време на представянето си пред Съвет за електронни медии претендентът за шеф на националната телевизия Емил Кошлуков. Той бе един от шестимата позволени до финала на състезанието.

В началото на своето ревю политикът публицист разяснява, че е работил с всички огромни малките екрани у нас през последните 12 години и това му дава съображение да се усеща задоволително квалифициран за поста на " Сан Стефано " 29.

В концепцията си той подчертава на новите технологии и мултимедийното наличие и разпространяване на Българска национална телевизия, защото по думите му малкия екран с модела " всички пред екрана ", каквато я познаваме, към този момент е отживялост. Днес всеки гледа на обособен екран и Българска национална телевизия би трябвало да се приспособява към новата действителност. Затова Българска национална телевизия би трябвало да участва в известните интернет платформи като да вземем за пример Facebook и Инстаграм, да постанова марката и наличието си и там, уточни той.

Емил Кошлуков направи обстоен разбор на спецификата на Българска национална телевизия като социална медия и провокациите пред нея в среда, изпълнена с комерсиални медии. Изрази разбиране, че със своя запас медията може да създава по-красиво, интелигентно и забавно наличие, което да е по-гледано. В тази връзка планува да се сътвори дирекция " Мултимедия " с кросмедиен нюзрум и редактори за мултимедийните платформи. Друга стратегическа промяна е отдел за разбори и изследвания, който да задава новите трендове, да предизвиква положителната реализация и да определни примери за заплащането. Според него в този момент заплатите в Българска национална телевизия са ниски и малкия екран няма по какъв начин да резервира фрагментите си, в случай че не работи в посока увеличение.

Кошлуков планува и по-достъпно наличие за незрящите и глухонемите, повече авторска продукция за деца.

Запитан за неналичието на съответни програмни оферти в концепцията, той отговори: " Правил съм евентуално най-вече излъчвания от всички претенденти и не си представям, че ще дойда тук с съответни излъчвания, ще кажа кое пада и кое остава ". Това съгласно него би трябвало да се направи след разбор, не може с лека ръка да се приказва за събаряне на стратегии и цели канали. Той бе и измежду дребното претенденти, които не оферират преформатиране на профилираните канали на Българска национална телевизия, а разгласи, че ще работи за тяхното развиване в настоящия им профил. Идеята за последователност е залегнала в цялата ми идея, означи претендентът.

ТВ Алфа в биографията

Кошлуков разяснява и дискусионната тематика, че е работил в партийната ТВ " Алфа ". По думите му там е отговарял единствено за програмирането, не е произвеждал продукция. Не е и не е бил член на партия " Атака ", чиято благосъстоятелност е малкия екран, и даже постоянно бил подлагал на критика тяхното обществено говорене. Той уточни, че в кариерата си на водещ е бил задоволително справедлив, с цел да няма в този момент подозрение относното независимостта му като общоприет шеф. За образец даде трите години, в които е водил " Факторът Кошлуков ". Тогава доста по-често му гостувал опозиционният водач Сергей Станишев в сравнение с министър председателят Борисов. 

" Редакционната самостоятелност е витално значима. Свидетел съм по какъв начин една добре позиционирана телевизия се срина, когато стартира да обслужва партийни ползи ", разяснява още той, визирайки интервала си в ТВ7. Но означи, че даже тогава Николай Бареков му гостувал единствено един път. 

" Аз самият съм страдал от липса на независимост на словото ", сподели той поради присъдата си по време на режима. И даде обещание цялостна самостоятелност на Българска национална телевизия.

Утре в 11 ч членовете на Съвет за електронни медии ще гласоподават кой да оглави националната телевизия за идващите три години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР