Удължителен бюджет предложи властта на социалните партньори. В началото на

...
Удължителен бюджет предложи властта на социалните партньори. В началото на
Коментари Харесай

В Тристранката няма съгласие за удължителен бюджет

Удължителен бюджет предложи властта на обществените сътрудници. В началото на днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) финансовият министър Росица Велкова показа причините на служебния кабинет. Бюджетът е финансов проект, който е израз на управническата стратегия на образувано болшинство, акцентира Велкова. На служебно държавно управление е одобрявана единствено актуализация, по тази причина тя предлага удължителен бюджет.

Запазват се ограниченията в бюджета. Всички заплащания по Плана за възобновяване също се резервират. Здравният министър Асен Меджидиев разяснява, че с удължителен бюджет ще се обезпечат обществените заплащания и други заплащания. Гарантира се резистентност на разноските и ограниченията за превъзмогване на коронавирус - спомагателни заплащания към незабавните медици и закупуването на ваксини против ковид.

Социалният министър Лазар Лазаров също отбрани предлагането на финансист номер едно. Със законопроекта се основават условия да продължат обществените заплащания, разяснява той и развенча митовете, че ще има понижение на обществени и осигурителни заплащания. С 22% ще е по-висока линията на беднотия и по този начин ще има и по-високи обществени заплащания.

АИКБ поддържа импортирания законопроект, сподели Васил Велев, президент на АИКБ. Това е само верният метод, а всевъзможен различен метод крие доста опасности, счита Велев. АИКБ остава зад участието на страната ни в Еврозоната. Подкрепа пристигна и от БСК. Разумно било удължаването на ограниченията за поддръжка на бизнеса. БТПП застават зад опасенията и причините на служебния кабинет. Бизнесът е срещу безразборното харчене на средства, с цел да не бъде вкарана страната ни в рецесия. За КРИБ удължителен бюджет е рационален метод до сформирането на постоянно държавно управление.

КНСБ обаче е срещу законопроект за удължителен бюджет. Това щяло да сътвори неустановеност във всички стопански субекти. Синдикатите упорстват за формулировка за енергийна беднотия. Затова и КНСБ желае препоръчан бюджет, с цел да се компенсират приходите поради инфлацията. За КТ " Подкрепа " удължителен бюджет е най-лошият вид, а изпълнителната власт е трябвало да подходи по-смело. Според Ваня Григорова никое държавно управление не желае да укрепи държавността. Спазване на критериите от Маастрихт не би трябвало да е за сметка на обедняването на хората, по думите й.

Няма да има понижени заплащания, още веднъж увери след съвещанието Лазар Лазаров. Че ще се запазят заплащанията удостовери и финансовият министър Росица Велкова. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР