Удължаване на летния семестър, искат Студентските съвети. Това стана ясно

...
Удължаване на летния семестър, искат Студентските съвети. Това стана ясно
Коментари Харесай

Удължаване на летния семестър, искат Студентските съвети

Удължаване на летния учебен срок, желаят Студентските препоръки. Това стана ясно в изразената позиция на Общото заседание на НПСС във връзка с образованието във висшите учебни заведения в направление " Изкуства ".

Според тях, провеждането на онлайн образование в следствие от оповестеното изключително състояние, разследване от COVID-19 е неудовлетворяващо, във връзка с практическите и креативен занятия. В хода на образованието с цифров онлайн темперамент не е допустимо провеждането на обективно и пълноценно предаване и асимилиране на познания и умения за реализиране на художествено-творческата активност.

Студентските препоръки оферират да бъдат проведени спомагателни часове за на практика занятия в действителна среда, удължение на летния учебен срок, както и за провеждането на годишни изпити и конферанси за образователната 2019/2020 година.

Те желаят да бъдат освободени от удостоверяване на предметите за летен учебен срок на образователната 2019/2020 година.

Студентските препоръки упорстват държавните изпити и дипломните отбрани да бъдат извършени на закрити порти в интервала юли-септември 2020 година

Държавните изпити по театрални изкуства да бъдат предавани онлайн в избрана от ВУ платформа, както и по обществените канали на ВУ.

Дипломните отбрани в специалности от изящни и приложни изкуства да бъдат извършени при закрити порти, като плановете да бъдат изложени в онлайн изложба.

Позицията е направена взаимно от: Студентските препоръки на Национална музикална академия " Проф. доктор Панчо Владигеров ", Национална художествена академия, Театрален лицей " Любен Гройс ", Национална академия за театрално и кино изкуство " Кръстьо Сарафов ", Югозападен университет " Неофит Рилски " и призната на Общо заседание на Национално посланичество на студентските препоръки на 09 Май 2020 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР