Учителка в една от детските градини във Враца е дала

...
Учителка в една от детските градини във Враца е дала
Коментари Харесай

Учителка във Враца е дала положителна проба за коронавирус

Учителка в една от детските градини във Враца е дала позитивна проба за заразяване с ковид. Това заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ Галина Евденова.

Жената е един от двата позитивни случая за заразяване в област Враца, обявени по-рано през днешния ден в Единния информативен портал. Родителите на децата от групата, която се управлява от учителката, са били известени незабавно, с цел да не ги водят през днешния ден на занятия. Детското заведение е дезинфекцирано главно по наставление на Районната здравна ревизия /РЗИ/.

Вторият случай също е на жена, се показва в известие на здравната ревизия. Двете дами са изследвани по предопределение от персоналните им лекари поради недоволства. Те са диагностицирани за домашно лекуване под лекарско наблюдаване. Близките им и контактните в колективите, в които работят, са изолирани.

През последното денонощие екипите на РЗИ-Враца са взели 66 проби, в това число за превантивно проучване на потребителите и личния състав в два от центровете за настаняване от фамилен вид в града и на чиновници в дирекция "Социално подкрепяне " се показва в известието.

Общо в региона дейните случаи на Ковид-19 в този момент са 40, като 26 се лекуват в домашни условия, а 14 са приетите в болница болни. От началото на пандемията са открити 162 случая на болестта, 116 са излекуваните, а шестима са умряли, по данни на РЗИ-Враца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР