Училище „Димчо Дебелянов“ във Варна беше затворено за неопределен период,

...
Училище „Димчо Дебелянов“ във Варна беше затворено за неопределен период,
Коментари Харесай

Ученици във Варна преминават на дистанционно обучение заради некачествен ремонт


Училище „ Димчо Дебелянов “ във Варна беше затворено за неустановен интервал, а учениците минаха на онлайн образование, поради проблеми със постройката.

Училището ремонтирано преди две години за 2 400 000 лв., сега постройката му е негодна за потребление

Тя е опасана със сигнални ленти, тъй като падат керемиди от покрива, появяват се и други проблеми след ремонта.

Снимка: btvnovinite.bg


Родители на децата са гневни от обстановката. Според тях откакто ремонтът завършва, има още веднъж вести за проблеми със постройката. Те се чудят по какъв начин е въведена в употреба, само че е негодна за потребление.

Покривната структура, спортната зала и настилката на учебния двор са компрометирани. Родителите подават сигнал до общината, само че нямат съответен отговор.

„ Ако не беше станал проблем с паднали керемиди, нямаше да разберем, че община Варна е оповестила социална поръчка за ремонт на ремонта “, изясни един от родителите.

Снимка: btvnovinite.bg


По думите му сега децата си стоят у дома, тъй като някой не си е приключил работата.

От общината обясниха, че в действителност са получавали доста сигнали за нередности след ремонта, провили са комисии, които са правили огледи. Ремонтът е в гаранция за 5 години и по контракт компанията – реализатор би трябвало да в профил всички нередности.

Фирмата обаче е неоткриваема.

Снимка: btvnovinite.bg


Има оповестена нова социална поръчка, за която се подават документи до 28 февруари. Общината би трябвало да заплати ремонта, а по-късно по правосъден път да си търси парите от компанията – реализатор на остарелия ремонт.

Ирена Радева от Регионалния инспекторат по обучение изясни, че децата от учебното заведение ще бъдат на отдалечено образование до края на седмицата, а по-късно ще се върнат в класите стаи. Оглеждат се разновидности и за пренасяне в други учебни заведения, само че това по думите й е краен вид.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР