Училищата в Англия са изправени пред безпрецедентен проблем с наемането

...
Училищата в Англия са изправени пред безпрецедентен проблем с наемането
Коментари Харесай

`Безпрецедентен недостиг на учители по английски език на Острова

Училищата в Англия са изправени пред невиждан проблем с наемането на учители по британски език, оповестява вестник „ Обзървър “.

Директорите на междинните учебни заведения от дълго време са привикнали непрекъснато да поместват разгласи, че търсят учители по математика, другите типове науки, компютри и дизайн. Мнозина обаче са шокирани от обстоятелството, че в този момент изпитват сходна рецесия с дефицита на учители по британски.

Вестник „ Обзървър “ оповестява, че шефовете предизвестяват, че в случай че държавното управление не се оправи с ниското възнаграждение, преумората на учителите и натиска от страна на инспекторите от надзорния орган Ofsted, възходящият дефицит на учители ще докара до спираловидно увеличение на размера на класовете и закъснение на децата, тъй като в доста от случаите обезпечените учители по заменяне не разполагат с нужните профилирани знания по предметите.

Между другото синдикатите в сектора взеха решение през уикенда да проведат стачки на 5 и 7 юли с претенции заплащането да бъде съобразено с инфлацията и гаранции, че парите няма да дойдат от съществуващите бюджети на учебните заведения.

Миналата година съвсем 40 000 учители в дейна трудова възраст са напуснали специалността си, което е връх, откогато се води такава статистика от 2010 година. Само този уикенд са пуснати 900 разгласи с търсене на учители по британски, които да стартират неотложно работа от септември.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР