Учениците от третите класове на ОУ "Христо Ботев" изнесоха открит

...
Учениците от третите класове на ОУ "Христо Ботев" изнесоха открит
Коментари Харесай

Ученици говориха за освобождението на Мездра и Деня на народните будители

Учениците от третите класове на ОУ "Христо Ботев " изнесоха открит урок, представяйки най-важните исторически моменти за освобождението на Мездра и близките села от турско иго, както и обстоятелства за Деня на националните будители. Мероприятието се организира в читалнята на библиотеката при НЧ “Просвета-1925 “ – Мездра. Децата бяха готови от преподавателите Лилия Христова и Гинка Кръстева.
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков също се включи в изнесения урок. Той подари на малчуганите и техните преподаватели книги, свързани с историята на Мездра и пожела на децата повече да четат историята на родния си край:
„ Мили деца, по-важно от напъните, които сте положили за подготовката на днешното показване е, че сте усмихнати и лъчезарни и обичате родния си край. Сигурен съм, че животът ще Ви разпилее по целия свят, само че колкото и да пътувате, колкото и страни да посетите, постоянно с наслада и наслаждение ще се връщате в родния край “, сподели инж. Събков.
В навечерието на Деня на националните будители-1 ноември малчуганите поговориха и за зараждането на празника и просвещението на нацията, разсъждаваха за това които са актуалните будители на България и припомниха значими обстоятелства за живота и делото на Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Рилски, доктор Петър Берон, Найден Геров и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР