Учениците от 5 до 12 клас в Русенско минават на

...
Учениците от 5 до 12 клас в Русенско минават на
Коментари Харесай

Затягат мерките в област Русе

Учениците от 5 до 12 клас в Русенско минават на ротационен принцип на образование от понеделник
Област Русе минава от втора в трета фаза на проекта за справяне с Коронавирус пандемията. Това оповестиха след края на днешното си съвещание от регионалния действен щаб.

Учениците от 5 до 12 клас в Русенско минават на ротационен принцип на образование от понеделник. Децата от 1 до 4 клас няма да прекъсват присъствения образователен развой. Единствено учениците от Община Ветово няма да минат на ротационен принцип на образование, защото заболеваемостта е към 260 на 100 000. След края на междусрочната почивка, обаче, и учениците там ще стартират да се тестват, с цел да бъдат в присъствена форма на образование.

Друго решение, което взе регионалният щаб, е да се понижи до 50% потенциалът за посещаемост на зали, заведения, фитнеси, музеи и културни обекти. За тези публични места остава условието за зелен документ. Няма обаче да се вкарват ограничавания на работното време на тези обекти. Предстои от Община Русе да създадат разбор на опцията рейсовете и тролейбусите от градския превоз да минават по-често, с цел да не се получава скупчване на доста хора в транспортните средства. На този стадий няма напън върху лечебните заведения в региона.

Има свободни 149 кревати за неусложнени пациенти и 27 за хора, които имат потребност от интензивни грижи. Заболеваемостта в региона на 14-дневна база е 1220,8 на 100 хиляди. През януари има регистрирани 540 инфектирани възпитаници и 139 души личен състав в учебните заведения. В детските градини в региона, случаите през януари са 90, от които 39 при деца. Напълно имунизирани са към 27% от популацията в региона. С 1714 умряли, Русенска област се подрежда преди всичко в страната по смъртност от Covid – 19.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР