САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Сенатът на Калифорния представи набор от

...
САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Сенатът на Калифорния представи набор от
Коментари Харесай

Предложения за репарации за чернокожи калифорнийци преминават към щатското събрание

САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Сенатът на Калифорния показа набор от амбициозни оферти за репарации във вторник, в това число законодателство, което ще сътвори организация, която да оказва помощ на чернокожите фамилии да изследват родословието си и удостоверяват, че дават отговор на изискванията за всяка бъдеща реставрация, призната от страната.

Законодателите също по този начин одобриха законопроекти за основаване на фонд за стратегии за репарации и компенсиране на чернокожи фамилии за благосъстоятелност, която държавното управление незаслужено иззе от тях, употребявайки изтъкнат домейн. Предложенията в този момент отиват към държавното заседание.

Щатският сенатор Стивън Брадфорд, демократ от региона на Лос Анджелис, сподели, че Калифорния „ носи огромна отговорност “ да изкупи несправедливостите против черните калифорнийци.

„ Ако можете да наследите благосъстоянието на поколенията, можете да наследите дълг от генерации “, сподели Брадфорд. „ Репарациите са дълг, който се дължи на потомците на робството. “

Предложенията, които...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР