Nestlé пуска линия хранителни продукти, пригодени за хора, използващи лекарства

...
Nestlé пуска линия хранителни продукти, пригодени за хора, използващи лекарства
Коментари Харесай

Nestlé пуска линия храни, насочена към Ozempic, други употребяващи лекарства за отслабване

Nestlé пуска линия хранителни артикули, пригодени за хора, употребяващи медикаменти за намаляване, в опит да се възползва от пазар, който се чака да доближи 30 милиарда $ през идващите шест години.

Под новата си марка Vital Pursuit световният хранителен колос възнамерява да пусне 12 продукта, вариращи от замразени протеинови тестени произведения, топени сандвичи и пици, всички от които са направени с по-голямо количество протеини и съществени хранителни субстанции като желязо, витамин А и калий. Те също по този начин са „ порционално съобразени с апетита на потребителя на медикаменти за намаляване “, сподели компанията.

Това е първият път, когато компанията, известна с марки като DiGiorno pizza и Nesquik, сътвори хранителна марка, която е особено предопределена за консуматори на глюкагон-подобен пептид 1 (GLP-1).

GLP-1 агонистите са клас медикаменти за диабет вид 2, които усъвършенстват контрола на кръвната захар, само че могат също да доведат до загуба на тегло. Семаглутид, който е дейната...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР