Учениците от 35 гимназия помагат на Украйна

...
Учениците от 35 гимназия Добри Войников“, която се нарежда сред
Коментари Харесай

Учениците от 35 гимназия „Добри Войников“, която се нарежда сред десетте най-престижни училища в столицата, организират благотворителна кампания в подкрепа на Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

Украинската трагедия и бежанската криза отприщи вълна на съпричастност в българското общество. Желание да помогнат на страдащите от войната изразиха и учениците в 35 СЕУ. Те организираха двудневна кампания за набиране на хуманитарна помощ. Децата събират дрехи, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали и всичко най-необходимо.

Пунктът за събиране на помощи се намира пред училищната библиотека. Тук ни посрещат Тодор Пантилеев, който завършва през тази година, и Лъчезара Дончева, доброволец в Българския Червен кръст.
На снимката: Тодор Пантилеев
„Много сме развълнувани от трагедията в Украйна, заедно с моите съученици следим международните новини. Искаме да помогнем и да сме съпричастни и затова организирахме тази благотворителна кампания“, сподели Тодор.

Той разказа, че много ученици са изразили желание да се включат с дарения и по тази причина е взето решение за създаването на изнесен пункт в училището. Той работи от 7.30 до 19.00 часа. Самата кампания продължава два дни – 7 и 8 март.

„От самото начало имаме много дарители. Събраните помощи ще дарил на БЧК“, каза Тодор и уточни, че в кампанията са се включили ученици и учители от 35 гимназия. „Всички останали, които искат да дарят, могат да направят това в централата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер“ №76“, добави Тодор.

В инициативата активно участват и младежите членове на БЧК. Една от тях е Лъчезара Богданова. Пред БГНЕС тя сподели какво е да си доброволец в тази трудна ситуация.

„Голямо щастие е да се помага на хората, да се създават инициативи в помощ на хората в беда. Чувството наистина е неописуемо“, разкри Лъчезара.

Докато разговаряме с двамата младежи, заобиколени от свои съмишленици, а също така директорът на 35 СЕУ Величка Петрова и други преподаватели, не спира потока от ученици, носещи дрехи, одеяла, принадлежности за хигиена.

„Всеки помага с каквото може. Призовавам всеки, който може да дари, да го направи“, заяви Лъчезара.

Събраните помощи се отнасят в специално помещение, откъдето ще бъдат взети от екипи на БЧК. Пожелаваме успех на децата в благородното им начинание, което заслужава уважение и адмирации, защото добрината няма цена. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР