Учениците от 3-г клас на 1 ОУ “Пенчо П. Славейков“

...
Учениците от 3-г клас на 1 ОУ “Пенчо П. Славейков“
Коментари Харесай

За банкерския празник Общинска банка отвори врати за децата

Учениците от 3-г клас на 1 ОУ “Пенчо П. Славейков “ в София влязоха в ролята на банкери за един ден. Те бяха специфичен посетител на Общинска банка във връзка професионалния празник на банкерите през днешния ден и се срещнаха с правилата на банковата система, по какъв начин действат банките, какво са депозити, по какъв начин се теглят пари, какво е да си банкер, само че също по този начин и взимаха банкови решения.


Специален преподавател на учениците беше Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка. Децата се включиха в работния развой и като същински мениджъри даваха оферти и мнения. Учениците влязоха на кредитен съвет, където схванаха по какъв начин се дава ипотечен заем за закупуване на ново жилище. Те разгледаха и едно от най-интересните места във всяка банка – публичния трезор, където имаха опция и да боравят със сейф. На финала, за спомен, децата си направиха селфи с банкерите.

„ За нас е наслаждение за банкерския празник да ни гостуват възпитаници. Сред тях се крият бъдещи банкери. Но каквото и да решат да вършат, за тях е значимо да са по-информирани по тематиката финанси, да знаят по какъв начин да боравят с парите и по какъв начин работят банките. И с тази самодейност се надяваме, че сме съдействали да развият повече умения да ръководят финансите си “, разяснява Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка.


„ Страхотно беше, изключително да влезем в трезора, във всички филми все от там дават фрагменти “, уверена беше 9-годишната Магдалена. „ За децата беше извънредно забавно и те научиха доста неща за банковата система “, сподели класната госпожа Ваня Михайлова.

Образователната самодейност е в продължение на взаимната акция на Общинска банка и Столична община за финансова просветеност на възпитаници, извършена през предходната година. Тогава Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление " Финанси и стопанска активност " на Столична община и Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка изнесоха лекции в няколко столични учебни заведения.
Общинска банка е водач в общинското кредитиране, подпомагайки развиването на общините. Тя се развива сполучливо, облагата й пораства, като единствено за 2017 година общият размер на предоставеното финансиране за общините под формата на заеми и облигации нараства с 34%. То е в размер на 138 млн. лева, които образуват пазарен дял на банката от 46,6%. Тази година Moody`s още веднъж удостовери постоянния рейтинг на Общинска банка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР