Учениците да учат само в една смяна – такава цел

...
Учениците да учат само в една смяна – такава цел
Коментари Харесай

Просветното министерство иска едносменен режим за учениците

Учениците да учат единствено в една промяна – такава цел сложиха от Министерството на образованието. Според тях казусът с двусменния режим на преподаване може да бъде решен посредством градеж на нови учебни заведения и на спомагателни постройки към съществуващите.

Намеренията на ведомството са втората промяна да бъде отстранена до 2021 година

Двусменният режим на преподаване съществува в над 400 учебни заведения в страната. Приблизително една четвърт от тях са в столицата.

Системата обаче съществува и в другите огромни градове.

В момента огромните общини вършат разбор на учебните здания. „ По-голямата част от вложенията в просветителната сфера ще бъдат ориентирани в построяването на училища”, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Все още не е ясно по какъв начин ще бъдат избрани децата, които ще се реалокират в новите учебни заведения. Преместването им би понижило фрапантно бюджета на образователните заведения.

Въпросът, който слагат шефовете, е има ли задоволително готови учители, които да преподават в новите учебни заведения и дали правото на избор на родителите няма да бъде нарушено.

От министерството въпреки всичко признават, че срокът, който са си сложили за прекосяване към едносменен режим е прекомерно упорит и може да не бъде спазен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР