Ученици от пазарджишкото училище Св. Климент Охридски“ ще влязат в

...
Ученици от пазарджишкото училище Св. Климент Охридски“ ще влязат в
Коментари Харесай

Ученици стават общински съветници за ден

Ученици от пазарджишкото учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ ще влязат в ролята на общински съветници за ден. Те ще гостуват на следващия ден от 14,00 часа на локалния парламент, с цел да научат каква е ролята му като институция в локалната общественост, по какъв начин работи, какви са пълномощията и отговорностите му.

Идеята за необичайния открит урок е на преподавателката по история Цветанка Кадьова. Преди дни тя написала прелестно писмо на съветника Тодор Тодоров. В текста му честитила раждането на неговия наследник Тео, а по-нататък помолила в комфортно време Тодоров да се срещне с възпитаниците й, с цел да им опише за работата си на обществената служба пост. Той пък се зардвал и откликнал незабавно, като се постарал по време на срещата всичко да бъде допустимо най-близко до действителната работна атмосфера.

За задачата административните секретари на сити Народното събрание ще заемат нормалните места, където седят по време на сесии, ще пуснат системата за гласоподаване, както и озвучаването. Така децата ще могат да видят по какъв начин се дава избор „ За “, „ Против “ и „ Въздържал се “, да схванат смисъла на този избор, да задават въпроси по микрофоните, да научат по какъв начин се коват локалните нормативни документи. Освен това ще им бъде разказано какви планове следва да бъдат осъществени от общината и са гласувани от градския парламент.

Тодор Тодоров не крие, че чака с интерес дребните си посетители. Това е първото посещение на деца в Общинския съвет най-малко от 8 години насам.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР