Ученици от ОУ Христо Смирненски“ гостуваха на Прокуратурата в Добрич

...
Ученици от ОУ Христо Смирненски“ гостуваха на Прокуратурата в Добрич
Коментари Харесай

Ден на отворените врати организира Районна прокуратура - Добрич с ученици от ОУ „Христо Смирненски“

Ученици от ОУ „ Христо Смирненски “ гостуваха на Прокуратурата в Добрич по отношение на самодейността „ Ден на отворените порти “. Децата от 6 клас посетиха Съдебната палата в града, където бяха посрещнати от прокурор Даниел Илиев - представител на Районната прокуратура.

Магистратът ги направи съпричастни към същинско правосъдно съвещание по дело, на което той самият е наблюдаващ прокурор. Учениците станаха очевидци на това какво се случва в действително време в правосъдната зала. Така, с изключение на теоретично, те съумяха и образно да видят прокурор в осъществяване на неговите професионални отговорности.

След привършване на съвещанието, децата се разходиха в постройката на Съдебната палата. Там имаха опция да сложат прокурорски тоги и да усетят тежестта на отговорността, която носи тази специалност. Разговаряха и със правосъдните чиновници за спецификите на тяхната работа, за отговорностите им и за смисъла на положителното административно обезпечаване на прокурорската активност.

В края на визитата си, учениците и техните учители получиха дарове, готови особено за случая – химикали, устройства с портативна памет и бележници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР