Учените вече са доказали, че лъжата увеличава риска от развитие

...
Учените вече са доказали, че лъжата увеличава риска от развитие
Коментари Харесай

Как лъжата разрушава организма на лъжеца: Връзката между психиката и соматичните заболявания

 Учените към този момент са потвърдили, че лъжата усилва риска от развиване на меланхолия, зависимости, незадоволство от работата или връзките. Лъжите въздействат освен на прочувственото, само че и на физическото положение на човек. Ако човек непрекъснато лъже, тогава вероятността   да развие затлъстяване и даже онкология, доста се усилва (да сте виждали слаб политик?).

Защо лъжата може толкоз съществено да повреди здравето? Обяснението е просто – лъжата води до прочувствен и физически стрес, равнищата на стрес се усилват, което сигурно ще се отрази на здравето и продължителността на живота. Обърнете внимание на препоръките на водещи педагози, които предлагат почтено и откровено да се занимавате с възпитанието и образованието на децата, в противоположен случай те ще порастват в условия, които унищожават здравето им.

Какво е неистина от научна позиция?

В продължение на доста епохи учените постоянно са се интересували какъв резултат има всяка неистина върху живота на човек и без значение от това какво определение е обещано на този феномен, същността му остава непроменена – това е противоположната страна на истината.

Американският психолог Пол Екман потвърди, че лъжата е неразривно обвързвана с отрицателни страсти – боязън, позор или виновност. Ако човек лъже непрекъснато, той ще се усеща зле физически и даже може да получи психологични разстройства, тъй като имунната и нервната система са взаимосвързани.

Експертите споделят, че има връзка сред душeвността и соматичните болести, само че тази връзка не е добре изучена. Наличието на болест допуска, че има нарушаване в системата, свързваща тялото и душата.

Привържениците на различните способи на лекуване считат, че на първо място пациентът би трябвало да е наясно какъв брой повсеместен е неговият организъм. Всякакви нарушавания в подсъзнанието се обръщат против нарушителя. Ако човек не може да се оправи с отрицателните страсти, рано или късно той ще стартира да страда и физически.

Клетките на целия организъм ще се поддават на настроението на индивида, по-късно ще излъчват сигнали, които нарушават действието на нервната система и заради изкривеното усещане ще стане невероятно да се слагат ясни цели и да се реализиран.

Лъжата е способна да промени химическите и физическите параметри на кръвта и да усили количеството захар в нея, да наруши хормоналния декор, да унищожи имунната система и да предизвика развиването на затлъстяване и рак. Не инцидентно се споделя, че разтърсените нерви са повода за всички заболявания..

Във всички религии (християнство, православие, ислям и други) лъжите се осъждат и се приравняват към такива грехове като блудничество и ликвидиране. Библията споделя, че лъжесвидетелстването в никакъв случай няма да остане безнаказано.

Според   ведическата просвета, лъжата задейства силата тамас (невежеството), която крие същинската същина на нещата от индивида, а живот в свят на илюзии не може да бъде благополучен. Колкото по-често човек лъже, толкоз по-трудно ще бъде да се възстановява положението му.

Интересни проучвания

Специалисти  са провели проучване, в което   интервюирали пациенти в лечебни заведения. Всички участници били разграничени в две групи, според от тежестта на болестта им:

Първата група включвала пациенти в лечебното, кожното, неврохирургичното и кардиологичното поделение.
Втората група включвала пациенти в неврологичното поделение.

Експертите разкрили, че участниците в първата група, които редовно лъжат, имат на практика неизлечими болести, като:

астма;
колит;
екзема;
псориазис;
артрит;
артрози;
тромбофлебит;
панкреатит;
хипертония;
диабет;
сърдечна недостатъчност;
епилепсия;
злокачествени тумори.

Всички участници в тази група били посъветвани да се извърнат към психолози и невропатолози, с цел да се възстановят от получения стрес. Хората се оплаквали от сърцетуптене, високо кръвно налягане, нарушаване на съня, чувство за непрекъсната нервност и експанзия, стомашни болести и други.

Повече от 70% от участниците се сдобили с разнообразни диагнози, свързани с нервни болести. В същото време множеството пациенти оправдавали лъжите си, само че признавали, че като лъжат, изпитват мощни отрицателни страсти.

Припомняме, че втората група включвала пациенти с нервни разстройства, зародили заради стрес.

У тези хора се проявявали единствено първите признаци на съществени болести, да вземем за пример проблеми с паметта, нараснала нервност, непрекъсната отмалялост, напреднал кариес и загуба на коса, мускулни болки, сърцетуптене, чревни конвулсии и други.

Изследването изяснило, че безусловно всички пациенти постоянно лъжат, с цел да реализиран задачите си, като освен това изпитват мощен стрес. Тоест може да се заключи, че при мощен стрес, породен от непрекъснати неистини, у хората се демонстрират признаци на нервни разстройства.

С други думи, те сами са задействали процеса на самоизтребление, който е доста мъчно и от време на време невероятно да се спре.

Не по-малко забавно е и проучването, извършено измежду преподаватели във  висши образователни заведения. Те отговаряли, че трябвало да употребяват неистина, с цел да реализиран позитивни резултати при образованието на студентите, само че в това време преподавателите изпитвали мощен стрес и всички били диагностицирани с нервни разстройства или хронични болести: астма, хипертония, невроза, диабет и други.

Това проучване за следващ път удостоверява, че процесът на образование на децата би трябвало да се гради на откровеност, в противоположен случай, когато децата пораснат, те ще вършат същото, т.е. ще лъжат и ще повреждат сами здравето си.

За да бъдете здрави, първо би трябвало да спрете да лъжете и да следвате и други рекомендации по отношение на духовния морал. Но с изключение на неистина, има и доста други фактори, които могат да повлияят отрицателно на здравето, тъй че лъжата не е главният източник на всички проблеми, само че е значимо да я избягвате оптимално.

econet

Психосоматика: Вирусното заболяване значи единствено едно – липса на смисъл за живеене

 

Появата на вируси в организма алармира на индивида за неналичието на наслада в живота. Вирусът е  заразен сътрудник, който може да се реплицира единствено в живите кафези на хора, животни,…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР