Учените вече официално разглеждат понятието прекалена чистота и то далеч

...
Учените вече официално разглеждат понятието прекалена чистота и то далеч
Коментари Харесай

Колко често е необходимо да се къпем?


Учените към този момент публично преглеждат понятието прекомерна непорочност и то надалеч не се свързва единствено с позитиви, когато се отнася за кожата ни.

Прекомерното и постоянно разчистване на кожата може да докара до проблеми с нея, в случай че не се вземат няколко превантивни ограничения . Това е мотив авторитетното онлайн издание Business Insider да организира профилирано изследване за това какъв брой постоянно се къпят хората по света и да съпостави данните с рекомендациите на лекарите в това отношение.

Няма формален протокол за това какъв брой постоянно да взимаме душ или вана. Това е повода данните, събрани от хора в разнообразни елементи на света да се разграничават доста. Установено е, че в Индия, Мексико и Испания хората се къпат един път дневно, а множеството хора в Съединени американски щати – два пъти. Има и страни, да вземем за пример Бразилия, където допитването открива междинни резултати – хората се къпят 11 пъти на седмица. т.е. към 1.6 пъти на ден.

Водещ критерии съгласно учените е сезонът и качеството на времето – най-често се къпят хората в тропическите страни, а най-нередовно – тези в по-студените зони. У нас следва зима – логиката сочи, че естественото увлечение към банята следва да отслабне. Всико обаче зависи от персоналните желания и от това до каква степен осведомени сме с методите да избегнем възможни последици върху кожата от честото й миене.

Рискове за естественото навлажняване и омазняване на кожата

Съставът на множеството сапуни и шампоани е селекциониран по този начин, че да подсигурява разтваряне и отмиване на всички отсрочени еърху кожата или косата вещества. Така, наред със замърсяванията се отмиват и естествено секретирани от кожата артикули, които поддържат типа, структурата и функционалностите й. Отмивайки всекидневно тези вещества си подсигуряваме освен непорочност, само че и несъзнателно изпълняваме всички стъпки към придобиване на прекалено суха кожа .

Свързани публикации.. 8 признака, че се къпем неправилно 0 Как да се къпем мъдро за повече хубост? 0 Колко постоянно да се къпем? (видео) 1

Рискът от това е най-сериозен при феновете на горещите душове и вани , защото горещата вода форсира отмиването на защитните съединения от повърхността на кожата и косата. Затова учените предлагат хладки душове, а нападателни сапуни и други почистващи артикули не трябва да се употребяват всекидневно, изключително в случай че душ се взима повече от един път дневно.

В допълнение учените акцентират, че отрицателният резултат на ежедненвите горещи душове не стопира със прекъсването на крана на водата. Бързото изсушаване на кожата с хавлията отстранява и дребното останала влага по повърхността й, а даже тази от по-долните кожни пластове бързо се изпарява в резултат на стоплянето на кожата. Затова учените акцентират потребността след душ да се ползват овлажняващи кожата артикули и да се изчаква те да попият добре.

Дали ще бъде за да станем по-чисти, или просто в опит да станем по-малко мръсни, става известно, че честото къпане не е проблем. Важно е да се заобикаля постоянният доста парещ душ , и той да се размени с по-хладък подобен. Заключението на експертите е, че тези рекомендации може да подсигурят главната цел на душа - да отстрани замърсяванията, оставяйки минимални вреди върху кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР