Учените са провели стотици изследвания, показващи как някои напитки и

...
Учените са провели стотици изследвания, показващи как някои напитки и
Коментари Харесай

Две чаши на ден от тази напитка ни правят по-умни и паметливи

Учените са провели стотици проучвания, показващи по какъв начин някои питиета и храни въздействат на тялото ни. В края на тригодишно изследване учените стигнаха до извода, че единствено две чаши чай дневно са от огромна изгода за тялото ни.

В новото изследване учените се концентрираха върху проучването на това по какъв начин антиоксидантите, известни също като флаваноли, въздействат на тялото ни, когато се употребяват всекидневно, пише Mirror. Изследователите са проучили по какъв начин тези антиоксиданти, открити в доста зеленчуци, плодове, горски плодове, чай и вино, въздействат върху паметта на повече от 3500 здрави хора над 60-годишна възраст.

Резултатите от изследването демонстрират, че те са в положение да усилят силата на мозъка ни, както и да защитят паметта с придвижване на възрастта. Така учените стигнаха до извода, че потреблението на тези артикули може да отбрани паметта ни с възрастта.

Друга група реципиенти получавала 500 mg флавиноли дневно, което дава отговор единствено на две чаши чай дневно. Междувременно друга изследователска група взе плацебо. Проучването продължи три години, през които на получателите бяха дадени задания за припомняне на думи, с цел да тестват паметта си.

Резултатите от изследването демонстрират, че тези, които усвояват флавинол, са приблизително с 10,5% по-добри при осъществяване на дилемите, а тези, които стартират с най-ниския банкет в общата диета, усилват скоростта си с 16%.

Според съавтора на проучването проф. Гюнтер Кунле от университета в Рединг, " пиенето на чай е най-лесният метод да увеличите приема на флавоноли. "  Нещо повече, откривателите откриха, че резултатът се резервира без значение от това дали получателите избират бял (с мляко) или черен чай.

Изследователите също откриха, че пиенето на две чаши чай дневно оказва помощ за отбраната на жизненоважни органи с придвижване на възрастта.

В същото време д-р Скот Смол от Колумбийския университет отбелязва, че загубата на паметта, обвързвана с възрастта, варира от човек на човек. Той допусна, че това се дължи на разликите в приема на флаванол и затова евентуално можем да забележим трагично усъвършенстване на паметта при хора, които попълнят запасите си от тази аминокиселина на 40-те и 50-те години.

В по-ранно изследване откриватели от университета в Шефилд откриха през 2003 година, че зеленият чай съдържа две съединения, които могат да оказват помощ за попречване на остеоартрит.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР