Учените са открили, че мъжките хоминиди - човешки предци –

...
Учените са открили, че мъжките хоминиди - човешки предци –
Коментари Харесай

Предците на хората се лишили от големи кучешки зъби

Учените са разкрили, че мъжките хоминиди - човешки предшественици – евентуално са изгубили огромните си кучешки зъби преди 4,5 милиона години, на относително ранен стадий от еволюцията. Статия за това е оповестена в списание.

Съвременните мъже имат най-малките кучешки зъби спрямо всички типове човекоподобни маймуни. При приматите, като горили и шимпанзета, кучешките зъби при мъжките екземпляри са доста по-големи от тези на женските. Според учените постоянно огромният размер на кучешките зъби се свързва с по-интензивни борби сред самците за спечелването на самките.
Ходел като човек, катерел се като маймуна
Международен екип учени е разкрил разясни прешлени на Австралопитек седиба – липсващ тип, кръвен на Homo Sapiens. Фосилите доказ...

Ген Суа и сътрудниците му от Токийския университет са измерили над 300 изкопаеми зъба, които произлизат от разнообразни столетия в продължение на 6 милиона години. 24 от тези зъби принадлежат на ардипитека Ardipithecus ramidus, един от най-старите известни типове хоминиди, чиито представители са живели преди към 4,5 милиона години.

Оказало се, че кучешките зъби на мъжките и женските от този тип са толкоз сходни между тях, че учените трябвало да разработят статистическа техника за оценка, с цел да ги разграничават. Установено било, че горните кучешки зъби на мъжките A. Ramidus са 1,06 пъти по-големи от женските, а долните – 1,13 пъти, което почти подхожда на разликата, следена при актуалните хора. За съпоставяне кучешките зъби на мъжките и женските шимпанзета се разграничават 1,3 пъти.

Учените са на мнение, че античните човешки предшественици са придобили такива дребни кучешки зъби по отношение на намаляването на експанзията по повод към другите мъжки, което на собствен ред се дължало на това, че женските избирали по-малко нападателни сътрудници.

 
Неандерталците ли са нашите предшественици?
Нов човешки предшественик, живял на територията на днешна Етиопия в междинния плейстоцен, е получил своето публично наименование – Homo b...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР