Учените от край време са доказали, че кръвната група влияе

...
Учените от край време са доказали, че кръвната група влияе
Коментари Харесай

От какво сте склонни да се разболеете според кръвната ви група?

Учените от край време са потвърдили, че кръвната група въздейства на характерностите на отбраната на организма против отрови, вируси и бактерии. Следователно, този фактор е определящ значително и за склонността на хората към избрани болести.

Информацията за еритротиците се съдържа точно в кръвната група. Тя зависи от веществата в клетъчната мембрана, като три от най-важните белега са А, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh), написа уеб сайтът actualno.com.

До момента има познати 46 антигена, като множеството от тях са доста по-рядко срещани спрямо AB0 и Rh. Лекарите предизвестяват, че преливането на кръв от човек с дадена кръвна група на човек с друга кръвна група може да провокира доста сериозна реакция на имунната система, която да докара до хемолитична анемия, бъбречна непълнота и даже до гибел.

Съществуват четири възможни комбинации, които дефинират кръвната група:

А и В: първа (0)

A и В: втора (A)

B и А: трета (B)

A и B: четвърта (AB)

Американски учени разпространиха изследване, което разкрива от какви болести са склонни да боледуват хората от другите кръвни групи.

Ето данните от проучването:

1. Склонност към тромбоза

Тромбоза е медицинският термин за кръвен съсирек. Дълбока венозна тромбоза постоянно се среща при огромните вени, нормално на крайниците. Дълбока венозна тромбоза може да провокира болежка и отичане в региона, където се образуват кръвни съсиреци. Oбластта може да бъде зачервена и сензитивна на досег.

Най-честото затруднение в резултат на дълбока венозна тромбоза е белодробната емболия, когато тромб или част от тромб се откъсне и стигне до белите дробове. Симптомите на белодробна емболия включват зной и неочаквана болежка в гърдите, че става по-лошо, когато вдишвам надълбоко.

Проучванията демонстрират, че хората с първата кръвна група (нулева) имат най-нисък риск от формиране на кръвни съсиреци. Този риск е най-значителен при хората с втора (А) и трета (B) групи - повишен с 30%. Хората с четвъртата (АB) - с 20%.

2. Склонност към сърдечна непълнота

Научните специалисти настояват, че хората с третата (B) и четвъртата (AB) кръвна група имат максимален риск да развият сърдечна непълнота. Хората с кръвна група А са застрашени минимум от това.

3. Склонност към язва на стомаха

Учените свързват развиването на това заболяване с характерностите на имунния отговор към инфекцията. Наличието на нулева кръвна група въздейства най-значително на склонността към язва. Хората с А и B групи страдат по-рядко от останалите.

4. Склонност към рак на стомаха

Забелязва се, че хората с А кръвна група са склонни към това заболяване. Защо - не е ясно. Нулевата кръвна група, от своя страна, има най-нисък риск от рак на стомаха.

5. Склонност към рак на панкреаса

Нулевата кръвна група има най-ниската периодичност за това заболяване, до момента в който при хората с А кръвна група рискът от развиване на този тип рак се усилва с 32%, а при хора с AB кръвна група - с 51%, а при хора с B кръвна група - със 72%.

В множеството случаи връзката сред кръвната група и склонността към избрани заболявания единствено се вижда от учените, само че те не могат да кажат сигурно каква е повода. Според една версия, това може да бъде резултатът на кръвните антитела върху възпалението в организма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР