Ученичка от Варна заминава за Солун за финал на най-голямото

...
Ученичка от Варна заминава за Солун за финал на най-голямото
Коментари Харесай

Варненска ученичка е на финал на най-голямото състезание по английски език в света

Ученичка от Варна отпътува за Солун за край на най-голямото съревнование по британски език в света.

Дария Дамянова от ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “ заслужи присъединяване във финалния, интернационален кръг на най-голямото учебно съревнование по британски език в света Kangaroo Global Linguistics.

Тя е измежду 18-те финалисти, като завоюва злато в равнище A1 Senior. Международният кръг ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование, което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище.

Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, спечелилите ще бъдат наградени за отличното си показване и на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната Ден на Кеймбридж, което ще се организира на 22 април.

Състезанието има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си качества. То е отворено за възпитаници на възраст сред 8 и 18 години и се организира годишно в страни от целия свят, като ревизира знанията на участниците по граматика, лексика и схващане на британски език.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР