Учени установиха, че съществува ген на изневярата, който се предава

...
Учени установиха, че съществува ген на изневярата, който се предава
Коментари Харесай

Има ли ген на изневярата?

Учени откриха, че съществува ген на изневярата , който се предава по завещание. Те забелязали, че при някои мъже и дами участват особени гени, който са основните виновници за изневярата.

Във връзка с тези открития, сексолозите предвиждат, че броят на изневеряващите ще се усилва от ден на ден, а най-лошите прогнози настояват, че в близкото бъдеще при подписване на цивилен брак, няма да има клетва за честност.
 

След опит, извършен от английски експерти, били открити потресаващи обстоятелства. Те провели анкета всред 5000 омъжени дами сред 30 и 40- годишна възраст. След обработката на резултатите открили че 11% от децата, т.е. всяко девето дете, не са заченати от законните им татковци. По-невероятен е фактът, че в множеството случай майките даже не подозирали за този факт.
 
 ThinkStock/Getty Images-->

Същите учени потвърдили, че в интервала на овулация дамите се отдават на мимолетни връзки, за които в следствие даже не си спомняли. Според тях „ гените на изневярата ” при дамите се засилват точно в този интервал, до момента в който при мъжете те са в непрекъсната интензивност.

Природата просто изисква продължаването на рода.
 
Генът, виновен за мъжката невярност, е DRD4. Той обезпечава изработването на допамин от организма - хормонът на удоволствието, с който мъжете привикват. Мъжете не могат да живеят без този опиат, който си набират със инцидентни връзки.
 
 ThinkStock/Getty Images

Друг академик от Лондон потвърждава, че 40% от изневярата при дамите се предава по завещание, а при мъжете % скача до 80%.                                         
 

Австралийски учени стигнаха още по-далеч и откриха у индивида „ ген на съпружеската невярност ”. Става въпрос за трансформация на гена AVPR1A. Според актуалната просвета този ген командва производството на белтъци, които оказват въздействие върху интензивността на рецептори в основния мозък.
 
Според учените от университета в Куинсленд, Австралия, този ген подтиква хората да имат по-голям полов вкус и да са по-склонни да се стремят към няколко интимни връзки по едно и също време. Според изводите на учените, въпросният ген въздейства единствено на държанието на дамите.
 

Съпружеските изневери са свързани с един от разновидностите на гена на дофаминовия рецептор, потвърдиха и откриватели от Нюйоркския държавен университет. Те разкрили зависимостта, като интервюирали млади доброволци за особеностите на половия им живот, а след това взели от тях ДНК за разбор.
 
 ThinkStock/Getty Images

Съсредоточили изследването си върху гена, който кодира дофаминовия рецептор D4, тъй като предходни проучвания към този момент били посочили, че другите разновидности на този ген въздействат върху някои особености на държанието - склонността към риск или удоволствието от храна, власт, нови чувства.
 
Сега анализът открил, че хората, притежаващи разновидността 7R+ на рецептора D4, са по-склонни към невярност. 50% признали, че са имали странични полови контакти или са правили еднократен секс с чужд. В групата хора без този вид на гена кръшкачите били единствено 22%.

Днес всеки втори брак приключва с бракоразвод. Затова доста социолози допускат, че след 30 години моногамията ще бъде забравена и публично сменена с полигамията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР