Учени смятат, че социалната мрежа връща човечеството към еволюционните му

...
Учени смятат, че социалната мрежа връща човечеството към еволюционните му
Коментари Харесай

Постовете във Facebook се запомнят най-лесно

Учени считат, че обществената мрежа връща човечеството към еволюционните му корени, написа RedOrbit.

В ранните стадии от историята хората са комуникирали между тях посредством къси повиквания: с цел да предупредят за заплаха или да предадат незабавно известие. 

Според ново проучване късите статуси във Фейсбук, изпълнени с печатни и граматични неточности, ни оказват помощ още веднъж да поддържаме връзка по този метод. Резултатът от това е, че помним тези изявления по-добре, в сравнение с всевъзможен различен писмен текст - доказателство, че сме по-склонни да получаваме информация под формата на естествени и спонтанни мисловни прояви.

Изследването, извършено от доктор Лора Микис от университета на Уоруик и проф. Кристин Харис и проф. Никълъс Кристънфелд от Калифорнийския университет в Сан Диего, открива, че хората помнят Фейсбук статусите освен повече от извадки от книги, само че и повече от фотосите.

Учените са извадили анонимни статуси и като са ги извадили от подтекста на обществения уебсайт, са ги сложили до други текстове и фотоси. Участниците са били два пътни по-склонни да запомнят наличието на обществените постове в сравнение с всякаква друга информация.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР