Учени са идентифицирали кожни симптоми, които се появяват при заболяването

...
Учени са идентифицирали кожни симптоми, които се появяват при заболяването
Коментари Харесай

Учени от САЩ идентифицираха нови симптоми от Омикрон

Учени са разпознали кожни признаци, които се появяват при болестта с коронавирусния вариант Омикрон. Експертите предлагат да не се подценяват странни прояви. Те могат да бъдат симптом за суха кожа и алергии, както и един от признаците на новата разновидност на COVID-19, съобщи The Sun.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) предизвестиха, че един от признаците на Омикрон е смяна в тена: кожата може да стане бледа, синя и сива. Това може да се дължи на ниски равнища на О2 в кръвта. Препоръчва се неотложно да се потърси здравна помощ, в случай че има смяна в тена, проблеми с дишането, непрекъсната болежка или напън в гърдите, унесеност и комплициране.

Друг кожен признак е копривна тресчица. Обривът може да се появи ненадейно, да е на бучки и да предизвиква мощен сърбеж, който най-често стартира по ръцете и краката. Има и втори тип обрив – бодлива топлота, която се появява по цялото тяло, само че най-често по коленете, лактите и задната част на ръцете и стъпалата.

Коронавирусът може да аргументи инфектиране, обриви и сърбеж по пръстите на краката, които могат да станат червени или лилави. Също по този начин пациентите имат сухота и лющене на устните. Специалистите са разпознали доста пациенти, които се оплакват от суха кожа и екзема на шията и гърдите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР