Учени от Ягелонския университет, Полша, са открили 52 изрисувани скални

...
Учени от Ягелонския университет, Полша, са открили 52 изрисувани скални
Коментари Харесай

Тайнствените скални рисунки в Танзания: Откритието, което предизвиква въпроси

Учени от Ягелонския университет, Полша, са разкрили 52 изрисувани скални убежища в централната част на Танзания . Някои от рисунките са изчезнали с течение с времето, само че непокътнати са останали странни изображения на човекоподобни фигури с големи глави, написа сп. " Антикуити " (Antiquity).

Creepy Figures With Huge Heads Found Painted in a Rock Shelter in Tanzania
— ScienceAlert (@ScienceAlert)
За скалните рисунки е употребен червен пигмент. В тях прави усещане неналичието на домашни животни. Това е разрешило на учените да предположат, че изображенията са много остарели и датират от времето на общностите на ловци и събирачи в района .

Рисунките изобразяват животни, които наподобяват на антилопи гну, кани (вид грабливи птици), биволи и даже жирафи, както и дребен брой човекоподобни фигури с огромни глави. Първоначално учените са предположили, че това са изображения на хора, които могат да се трансформират в биволи. Повече такива рисунки обаче не са открити в района, тъй че откривателите са позволили, че те може би изобразяват нещо друго.

Tanzanian Rock Art Depicts Trios of Bizarre Anthropomorphic Figures
— Sci.News: Breaking Science News (@scidotnews)
Археолозите допускат, че е допустимо големите глави да са прически или декорации за глава. Те изричат и догадка, че това може да е било метод за обозначаване на значими членове на обществото. 

Creepy Figures with huge heads found painted in a rock shelter (Swaga Swaga Game Reserve) in central Tanzania inhibited by Sandawe people.
- Before starting with Aliens sh*t, Tanzanians (esp women) have a habit of carrying loads with their heads! Not
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР