Учени от Великобритания са анализирали резултатите от 21 изследвания на

...
Учени от Великобритания са анализирали резултатите от 21 изследвания на
Коментари Харесай

Учени не откриха ефективни средства срещу махмурлук, вижте какво помага

Учени от Англия са анализирали резултатите от 21 проучвания на средства против махмурлук и са стигнали до извода, че нито специфичните препарати, нито растителните средства могат да предотвратят обвързвания с несъразмерна приложимост на алкохол махмурлук,. Статията е оповестена в списание Addiction.

Много компании, произвеждащи медикаменти и хранителни добавки, популяризират медикаменти против махмурлук. В същото време на процедура няма съществени научни проучвания по тази тематика. За да запълнят тази празнота, откривателите от Лондонския кралския лицей и фондацията Maudsley NHS Foundation Trust са провели последователен преглед, в който обобщили наличните в научната литература данни за лекуването на махмурлука.
Лекари разрушиха легенди за най-хубавите средства против махмурлук
Британски лекари разсеяха редица легенди за най-хубавите средства против махмурлук и назоваха тези, които ще оказват помощ след несъразмерна конс...
Прочети повече
Авторите са анализирали резултатите от 21 клинични проучвания, в които оценявали лечебния резултат срещу махмурлук на следните субстанции и медикаменти: екстракти от карамфил, артишок, антилско цариградско грозде, бодлива круша (кактусова смокиня), плод на бонбоненото дърво и елеутерокок, червен женшен, сок от корейска круша, пробиотика ProAP4, куркумин, продукта Rapid Recovery, който включва L-цистеин, тиамин, пиридоксин и аскорбинова киселина, настрана L-цистеин, N-ацетил-L-цистеин, L-орнитин и толфенаминова киселина, препаратите локсонапроксен, фексофенадин, пропранолол, хлорометиазол и пиритинол, както и хранителната примес " Morning-Fit ", състояща се от суха квас, тиамин нитрат, пиридоксин хидрохлорид и рибофлавин. Действието на общи болкоуспокояващи като парацетамол или аспирин не били оценени.

Авторите означават, че даже в тези проучвания, където са фиксирари статистически значими усъвършенствания в признаците на махмурлука, доказателствата са доста неубедителни заради методологични ограничавания или неточни измервания. От 21 изследвания осем били извършени извънредно с участници от мъжки пол, а някои не предоставяли подробни описания на времето за приема на на алкохол и типовете питиета, както и инструкции за това дали алкохолът е бил употребяван с храна или настрана. Освен това резултатът на всяко от средствата е разказан единствено в едно изследване, т.е. резултатите не са възпроизвеждани без значение.
Може ли въпреки всичко нещо да помогне?
Въпреки обезкуражаващото проучване на английските учени има няколко съвета, които ще оказват помощ за „ пускане “ на тялото, споделя лекарят Андрей Кондрахин пред радио Sputnik.

Според него храносмилателната система може да се „ започва “ с помощта на пилешки бульон, чорба или борш.
Диетолог разруши легенди за алкохола и махмурлука
Британският диетолог Роб Хобсън разрушава известни легенди за алкохола. Съветите му са оповестени в Essex Magazine. Според специалиста мно...
Прочети повече
" Храносмилателната система работи единствено когато в нея има храна. Ако е отровена от алкохол и в нея няма храна, тогава се усеща зле. Когато влезе лека храна, тя стартира да действа ", споделя Кондрахин.

Ако човек не може да употребява чорба или бульон, тогава би трябвало да си легне, с цел да могат бъбреците да прочистят организма от нездравословните субстанции, изяснява лекарят.

Ако обаче въпреки всичко се е случила интоксикация, тогава индивидът би трябвало да заеме хоризонтално състояние, тъй че другите органи да се доставят интензивно с кръв.

" Това е значимо, тъй като черният дроб, който не може да се оправи с алкохолната интоксикация, отделя част от нездравословните субстанции в кръвта, а бъбреците последователно филтрират всичко това. Така бързо се освобождаваме от интоксикацията ", заключава Кондрахин.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР