Учени от Великобритания, Франция и САЩ откриха на марсианския екватор

...
Учени от Великобритания, Франция и САЩ откриха на марсианския екватор
Коментари Харесай

Откриха лед на марсианския екватор

Учени от Англия, Франция и Съединени американски щати откриха на марсианския екватор воден лед, откакто проучиха данните от неутронния спектрометър на орбитиращата сонда " Марс Одисей ", съобщи уеб сайтът Лайф.

„ Отровен коктейл “ се образува на повърхността на Марс

Специалистите установили, че в екваториалните области на тази планета под почвата са съсредоточени огромни количества водород. Толкова огромни, че могат да бъдат обяснени само с съществуването на огромни масиви воден лед.

Изследователите употребявали данните от кръжащия от повече от 10 години галактически уред " Марс Одисей ", намиращ се в орбитата на Червената планета.

Създаването на бази на Марс още е в далечно бъдеще

Неутронният спектрометър, инсталиран на борда на сондата, записва неутроните, излитащи от марсианската почва и съдържащи водород. Тези частици се отделят при съприкосновението с галактическите лъчи с марсианската почва.

Разкриха три секрети, свързани с предишното на Марс

По силата на тези нутрони може да се дефинира какъв брой дейно гълтам частиците галактическите лъчи. Ако почвата е наситена с водород, поглъщането става изключително дейно, а скоростта на излитащите от почвата неутрони става напълно дребна. По тематиката Компания подхваща построяването на първообраз на орбитална лунна станция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР