Учени от Университета в Копенхаген са установили, че бутилките за

...
Учени от Университета в Копенхаген са установили, че бутилките за
Коментари Харесай

Учени разкриха шокиращи неща за бутилираната вода

Учени от Университета в Копенхаген са открили, че бутилките за многократна приложимост, направени от мека пластмаса, отделят във водата няколкостотин разнообразни химикала. 

Някои от съединенията могат да бъдат евентуално нездравословни за човешкото здраве. Общо в бутилираната вода са открити над 400 разнообразни субстанции от пластмасовия материал и над 3500 съединения, получени от измиващия препарат за съдомиялните машини.

Повечето от тях се оказват незнайни субстанции, които учените към момента не са разпознали, оповестява Futurity.

" Бяхме смаяни от огромното количество химически субстанции, които открихме във водата след 24 часа в бутилките. Във водата бяха открити стотици субстанции, в това число такива, които в никакъв случай до момента не са били откривани в пластмаса, както и евентуално нездравословни за здравето субстанции. След цикъла на измиване те са били няколко хиляди ", споделя професор Ян Кристенсен.

Междувременно, европейски учени са разкрили опция на пластмасата. Служителите на Швейцарските федерални лаборатории за материалознание и технологии са решили да изобретят опаковка за артикули, основана на морковено кюспе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР