Учени от Северозападния университет в Чикаго установиха причините за оплешивяването.

...
Учени от Северозападния университет в Чикаго установиха причините за оплешивяването.
Коментари Харесай

Стволовите клетки отговорни за оплешивяването

Учени от Северозападния университет в Чикаго откриха аргументите за оплешивяването. Резултатите от тяхното проучване са оповестени в списание Nature Aging.
С помощта на опити върху козината на мишки американски специалисти са открили, че с процеса на стареене стволовите кафези във фоликулите на косата стават все по-малко прилепчиви. Те напущат местоположението си във фоликулата и навлизат в дермата, само че заради липса на нужната микросреда не могат да оцелеят.
В резултат на това стволовите кафези, които са нужни за растежа на косата, понижават. Това води до изтъняване на косата и последователно оплешивяване, обясниха учените. Те показаха вяра, че тяхното изобретение ще помогне за превъзмогване на усиления косопад при хората. 
Неотдавна Игор Кашаба - педиатър и имунолог, показа с Lenta.ru препоръки за попречване на ранното оплешивяване след прекарана зараза от ковид. Основната превантивна мярка е поддържането на кръвоносните съдове в положително положение и нормализиране на кръвообращението в главата и тялото. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР