Учени от САЩ, изследвали 800 пациенти, настанени в болница с

...
Учени от САЩ, изследвали 800 пациенти, настанени в болница с
Коментари Харесай

Хормонът на съня помага срещу коронавируса

Учени от Съединени американски щати, изследвали 800 пациенти, настанени в болница с тежка форма на COVID-19, са открили, че терапия с хормона мелатонин или високото му равнище в организма оказват помощ на пациентите да оцелеят, заяви ТАСС, като цитира обява в електронната библиотека medRxiv.

" Изследвахме по какъв начин разнообразни хормони и сходни на тях субстанции въздействат на положението на пациенти, които се нуждаят от включване на системи за изкуствено дишане. Попадането на мелатонин в организмите на такива пациенти доста покачва възможностите от удобен излаз от заболяването, което е присъща както за пациенти с COVID-19, по този начин и на хора с други белодробни болести ", пишат създателите на проучването, извършено от доцент Николас Татонети от Колумбийския университет в Ню Йорк.

Механизмът на деяние на мелатонина върху болните от COVID-19 към момента е мистерия за медиците.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е третиран в болница против COVID-19 с разнообразни препарати, измежду които и мелатонин, стана ясно от известие на лекаря на президента на Съединени американски щати. На 2 октомври доктор Шон Конли разгласи, че Тръмп е взел доза от осем грама коктейл от антитела на " Редженерон ", след което е приемал цинк, витамин Д, аспирин, мелатонин и фамотидин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР