Учени от Новосибирск случайно създадоха водка, която не предизвиква махмурлук,

...
Учени от Новосибирск случайно създадоха водка, която не предизвиква махмурлук,
Коментари Харесай

Руски учени случайно създадоха водка без махмурлук

Учени от Новосибирск инцидентно сътвориха водка, която не провокира махмурлук, до момента в който се опитваха да създадат лекарство против захарен диабет, написа уеб сайтът Лента.

Николай Баранов и Оксана Афанасиева разработвали препарат на основата на еленски мъх, който е част от храната на северните елени. Това растение има свойството да извежда токсините от организма.

Учените почнали да разтварят получените от мъха олигозахариди в разнообразни течности, в това число и във водка. Получената напитка запазила своя алкохолен градус, само че не предизвиквала махмурлук.

Новата водка понижила своя постинтоксикационен резултат цели 20 пъти, токсичното деяние на алкохола паднало 2-3 пъти, намаляла скоростта при изпадането в алкохолна взаимозависимост.

Учените въпреки всичко имат желание да се съсредоточат върху проучването на свойствата на еленския мъх за промяна на метаболитните нарушавания при захарния диабет. Що се отнася до производството на водка, която не предизвиква махмурлук, това ще бъде въпрос на бъдещето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР