Учени от Лондонския имперски колеж установили, че консумацията на броколи

...
Учени от Лондонския имперски колеж установили, че консумацията на броколи
Коментари Харесай

Този зеленчук е истинско чудо за сърцето

Учени от Лондонския имперски лицей открили, че потреблението на броколи може да предотврати задръстване на артерии на сърцето. В зеленчука имало сулфорафан, химикал, който пази сърцето и го защищава от злополуки.

Трябвало да се яде минимум по една чаша броколи дневно. Сърцето го желае. Освен това в зеленчука имало доста антиоксиданти, които помагали за понижаване на оксидативния стрес. Значи освен сърцето, само че и душата желае броколи. Други учени открили също, че зарзаватът оказва помощ при артрит, а едни още по-други откриватели настояват, че с него може да се излекува аутизъм. Ако нищо друго не оказва помощ, пробвайте с броколи. Нищо не губите.
С тази салата отслабването е супер елементарно и бързо
Ако желаете да се отървете от непотребните килограми, а множеството диети, които сте опитвали, не са довели до приемливи резултати, можете...

Забележително е, че във всички европейски езици броколите участват с общо име, което е знак, че това е относително нова земеделска просвета. Името произлиза от италианската дума brocco - ръка, отклонение. Наричали ги също “калабрийско зеле ”, а в древноримски източници са упоменати и като “петте зелени пръста на Юпитер ”.

Броколите завариха българската граматика неподготвена за тяхното характерно име. Според остарелия “Речник на непознатите думи ” (С. 1978) формата за само число е брокол от италианското broccolo. Но този речник е юридически преди всеобщата поява на броколите, а езикът, както знаем, се развива, без да се интересува от написаното в речниците и затова в телевизионни кулинарни излъчвания можем да чуем някой значим готвач с вирната бяла шапка да споделя “едно броколи ” или “моето броколи ”. Ние въпреки всичко ще се придържаме към нормата и ще приемем, че броколи е форма за множествено число на този изтънчен и доста апетитен, а както се твърди, и доста потребен зарзават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР