Учени от Института за оптика,фина механика и физика на Чанчун

...
Учени от Института за оптика,фина механика и физика на Чанчун
Коментари Харесай

Разработен от Китай фотоапарат за триизмерни изображения е готов за пазара

Учени от Института за оптика,фина механика и физика на Чанчун към Китайската академия на науките създадоха фотоапарат за снимане на триизмерни фотоси за географското картографиране. Ръководителят на плана Дин Ялин сподели, че резолюцията на му може да доближи 0,08 м при снимане на фотоси от височина 2000 м, което е съвсем два пъти повече от най-модерните непознати артикули от същия тип, предава " Радио Китай ".

Фотоапаратът има необятно приложение в географското картографиране, общите проучвания в земеделието и горското стопанство, изследването на естествените запаси и картографирането на острови, сподели Дин Ялин.

Екипът учени е направил редица научни открития в създаването на оптични лещи, измежду които дизайна на асферична повърхнина и високо прецизна технология за конфигурация на гъвкави лещи. Те създадоха и софтуерна система за автоматизирана обработка на данните,заснети от фотоапарата.

Дин Янлин сподели, че фотоапаратът е тестван в редица геодезически и картографски планове при разнообразни географски условия. В момента екипът работи върху комерсиализацията на новото устройство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР