Учени от Института по психология към Китайската академия на науките

...
Учени от Института по психология към Китайската академия на науките
Коментари Харесай

Невроните на танцьорите, които тренират заедно, се синхронизират

Учени от Института по логика на психиката към Китайската академия на науките открили, че продължителното взаимно образование на танцьори води до синхронизация на техните неврони. Резултатите от проучването са оповестени в списание NeuroImage.
В опитите взели участие 41 души, играещи бални танци и 39 души – контролна група. Хората от двете групи били почти на една и съща възраст и съотношението на половете също съвпадало. Танцьорите били задълбочено интервюирани за всички детайлности от тяхното образование. Всички доброволци минали и през ядрено-магнитен резонанс (MRI).
След това им пуснали четири танцови видеоклипа и четири неутрални в същия ред. След като изгледали всяко видео, танцьорите били помолени да оценят видяното. 
Авторите на проучването забелязали, че при тези, които гледали видеоклиповете с танци, се регистрира по-висока междусубектна корелация (ISC), равнище на подобие в мозъчната интензивност. Повишената синхронност на невроните се следи основно в долната фронтална извивка, прецентралната и постцентралната извивка и в париеталния лоб на мозъка. Друга детайлност е, че имало връзка сред годините на съдействие сред танцовите сътрудници и сходството им в мозъчната интензивност.
Експертите считат, че разпознатият механизъм ще разреши в бъдеще да се избере най-подходящия сътрудник за взаимни образования от всякакво естество.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР